Hackerul ROMÂN Guccifer povesteşte cum a spart conturile de e-mail ale lui Hillary Clinton: A fost atât de uşor…

Îndrăzneţul hacker român cunoscut sub numele de "Guccifer" a povestit în exclusivitate pentru postul de televiziune american Fox News cu câtă uşurinţă a spart conturile de e-mail ale fostei Prime Doamne a Americii, Hillary Clinton, actuala candidată democrată la Casa Albă.

05 mai 2016, 06:32

Ultramediatul hacker român, Lazăr Marcel Lehel, binecunoscut pentru faptul că a spart conturile de e-mail ale mai multor personalităţi politice din România, dar şi din din străinătate, a dat un interviu postului de televiziune FoxNews în care a povestit cât de uşor a reuşit să violeze corespondenţa electronică a fostei prime Doamne a Americii, Hillary Clinton, actuala aspirantă la fotoliul de la Casa Albă.

„Guccifer” a povestit, în exclusivitate, la Fox News, dintr-o închisoare din statul american Virginia, că a reuşit cu uşurinţă şi în mod repetat să spargă serverul personal de e-mail al fostei secretare de Stat, Hillary Clionton, încă din primele luni ale anului 2013.

Citeşte şi Conturile de e-mail ale politicienilor, sparte de hackeri

„Pentru mine, a fost uşor … uşor pentru mine şi pentru oricine”, a povestit Marcel Lehel Lazăr.

Rolul potenţial al hackerului român în ancheta privind spargearea conturilor personale de e-mail ale lui Hillary Clinton au fost făcute publice de Fox News luna trecută. Lazăr a povestit cu detalii, într-un interviu telefonic cu Fox News, cum a spart conturile de mail ale fostei Prime Doamne şi ce informaţii a aflat.

Citeşte şi Hacker din Iaşi, reţinut la Bacău. A spart zeci de mii de conturi pe internet

Ca răspuns la dezvăluirile lui Lazăr, sediul de campanie al lui Hillary Clinton a dat, miercuri, o declaraţie oficială: „Nu există absolut niciun temei pentru ca afirmaţiile acestui criminal făcute din clula sa din penitenciar să fie crezute. În afară de faptul că nu a oferit nicio dovadă pe care să îşi susţină afirmaţiile, descrierile lui despre serverele fostului Secretar de Stat sunt incorecte. Este neverosimil ca el el să fi avut acces la email-urile ei (Hillary Clinton, n.r.) şi să nu fi produs o scurgere din aceste iunformaţii, aşa cum a făcut şi ce alte victime ale sale.”

Citeşte şi Hackerul Guccifer NU va fi extrădat în SUA. Decizia Curţii de Apel Timişoara

Serverele fostuli Secretar de Stat al SUA conţineau aproximativ 2.200 de e-mail-uri cu informaţii, acestea fiind acum tocmai bune de a fi clasificate şi încă 22 de documente „Top Secret”, mai informează Fox News.