Halep-Kerber, semifinală de foc la Australian Open 2018. Totul despre meciul de joi

Simona Halep şi Angelique Kerber se întâlnesc joi pentru a opta oară în circuitul WTA, însă de această dată într-un meci de importanţă crucială, ce are ca miză calificarea în semifinalele Australian Open 2018. Meciul se joacă joi dimineaţă, nu mai devreme de ora 07.00.

24 ian. 2018, 07:26
Halep-Kerber, semifinală de foc la Australian Open 2018. Totul despre meciul de joi

AUSTRALIAN OPEN 2018. Fetele au fost foarte grăbite miercuri, la Melbourne. Openul de la Antipozi a programat meciurile din sferturi, întâlniri care s-aui dovedit neaşteptat de dezechilibrate. Mai întâi au intrat pe teren Angelique Kerber şi Madison Keys. Nemţoiaca, învingătoare la Australain Open în 2016, şi-a revenit miraculos după un 2017 anost şi a avut un parcurs aproape impecabil până în sferturi, cu un singur set pierdut. Împotriva lui Keys, finalistă la US Open 2017, Kerber aproape că a atins însă perfecţiunea. A fost 6-1, 6-2, în doar 51 de minute de joc. La această ediţie a Openului australian, Kerber a trecut de compatrioata sa Anna-Lena Friedsam, croata Dona Vekic, Maria Şarapova şi taiwaneza Su-Wei Hsieh, singura care a reuşit să-i ia un set, înainte de a o spulbera miercuri pe americanca Keys.

Citeşte şi Taifunul Halep. Simona a surclasat-o pe Pliskova şi s-a calificat în premieră în semifinale, la Australian Open

La rândul său, Halep a câştigat surprinzător de categoric contra uneia dintre marile favorite, Karolina Pliskova, finalista de la US Open 2016. După suferinţele din meciul cu Lauren Davis, din turul trei, când a avut nevoie de 3 ore şi 45 de minute pentru victorie, Simona a zburdat acum pe teren. De la 0-3 a întors la 6-3, 3-0 şi a încheiat setul secund cu un categoric 6-2.

Citeşte şi Simona Halep, în extaz după calificarea în semifinalele Australian Open: Vreau să fac adversarul să se teamă!

AUSTRALIAN OPEN 2018. Semifinalele feminine sunt programate joi, Caroline Wozniacki-Elise Mertens, Simona Halep-Angelique Kerber. Halep şi Kerber s-au mai înrâlnit de şapte ori până acum, iar scorul întâlnirilor directe este 4-3 pentru Kerber. Prima dispută a avut loc în februarie 2014, în finala de la Doha, câştigată de Halep cu 6-2, 6-3. A urmat în august 2015 o nouă victorie a Simonei, în optimile de finală de la Toronto, după care Kerber şi-a luat revanşa în Fed Cup, în aprilie 2016, şi în sferturile de finală de la Wimbledin, din vara aceluiaşi an. Câteva săptămâni mai târziu, pe 30 iulie 2016, Halep o învingea însă pe Kerber cu 2-1 la seturi şi se califica în finala Mastersului de la Montreal. Penultima dispută Halep-Kerber a avut loc în august 2016, în semifinale la Cincinnatti, 6-3, 6-4 pentru Kerber, care ulterior avea să câştige şi meciul din grupele Turneului Campioanelor 2016.

Meciul Simona Halep-Angelique Kerber de la Australian Open 2018 se va juca joi dimineaţă, nu mai devreme de ora 07.00.