HALEP – OSTAPENKO 6-2, 6-4

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep devine prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 şi 2 iunie 1974, şi a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA. 

RomaniaTV.net
07 oct. 2017, 05:19
HALEP – OSTAPENKO 6-2, 6-4

Simona Halep va urca începând de luni, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 6-4, pe letona Jelena Ostapenko.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 5-4, Simona serveşte pentru câştigarea meciului

HALEP – OSTAPENKO DIGI SPORT LIVE VIDEO ONLINE 6-2, 3-2.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, 1-1, fiecare jucătoare şi-a câştigat serviciul.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 6-2, Simona câştigă primul set

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 5-2, Simona serveşte pentru câştigarea primului set.

SIMONA HALEP – JELENA OSTAPENKO LIVE VIDEO ONLINE 2017 4-2, Simona îşi câştigă serviciul la avantaje.

Halep – Ostapenko 3-2, letona îşi câştigă uşor serviciul.

Halep – Ostapenko 3-1, Simona îşi face serviciul.

 Halep – Ostapenko 2-1, letona face primul punct pe serviciu.

 Halep – Ostapenko 2-0. Încă un game foarte bun al Simeonei pe propriul serviciu, în care a revenit de la 15-30. Nervii letonei au cedat deja. Ostapenko a aruncat racheta la finalul game-ului. 

 Break Halep! Halep – Ostapenko 1-0. Început perfect al româncei, cu un break la 0.

Turneul de la Beijing îi oferă Simonei Halep o nouă şansă de a se revanşa. După ce a învins-o pentru prima oară în carieră, în optimi, pe Maria Sharapova, şi a trecut clar în sferturi de cea care o eliminase la ultimul turneu, de la Wuhan, Daria Kasatkina, Halep o înfruntă în semifinale pe Jelena Ostapenko, sâmbătă, de la 09.30, în direct la Digi Sport 2.

Jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost eliminată, vineri, în sferturile de finală ale China Open, după un meci-maraton cu Caroline Garcia, locul 15 WTA, care a durat trei ore şi 21 de minute. În urma acestei înfrângeri, Simona Halep are nevoie de o victorie în semifinala cu Jelena Ostapenko, de sâmbătă, pentru a urca pe locul 1 WTA.

Garcia a învins-o, după o partidă dramatică, scor 6-7 (5), 7-5, 7-6 (6), pe Svitolina şi s-a calificat în semifinalele China Open. Partida s-a încheiat după ora locală 00.30. 

Svitolina a avut o minge de meci în tie-break-ul setului decisiv, pe serviciul adversarei sale, dar a ratat-o. În această partidă cele două sportive au reuşit 19 break-uri.

În penultimul act, franţuzoaica o va întâlni, sâmbătă, nu înainte de 14.30, pe jucătoarea cehă Petra Kvitova, locul 18 WTA şi cap de serie numărul 12, care a întrecut-o, în sferturi, pe compatrioata ei, Barbora Strycova, locul 29 WTA, cu scorul de 6-3, 6-4.

Pentru a deveni numărul 1 mondial, Svitolina trebuia să câştige trofeul.

În cealaltă semifinală se vor întâlni, sâmbătă, nu înainte de ora 09.30, Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, şi letona Jelena Ostapenko, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 9. Pentru a urca pe primul loc, Simona Halep trebuie să ajungă în finală. 

Halep este pentru a patra oară la un meci de locul 1 mondial. Ea a ratat trei ocazii până în prezent, în finala de la Roland Garros, în care a fost învinsă de Ostapenko, în sferturile turneului de la Wimbledon, când a pierdut în faţa Johannei Konta, şi în finala de la Cincinnati, în care a fost întrecută de Garbine Muguruza.

Halep – Ostapenko. Simona, în faţa istoriei

În finala de la Cincinnati, Halep se afla din nou față în față cu istoria, dar nu a avut nicio șansă în fața lui Garbine Muguruza. Iberica i-a administrat adversarei una dintre cele mai grele înfrângeri din carieră. A bătut-o cu 6-1, 6-0.

Acum, Simona se află pentru a 4-a oară în carieră la un meci distanţă de ocuparea în premieră a locului întâi în clasamentul WTA. La acest lucru a contribuit victoria lui Caroline Garcia în faţa Elinei Svitolina, în sferturi, dar mai ales abandonul lui Muguruza. Numărul unu mondial, sportiva din Spania a declarat forfait în timpul partidei din primul tur, acuzând probleme de sănătate.

Chiar dacă ştie că numărul unu mondial atârnă în acest moment de un fir de aţă, mai ales că Simona practică un tenis aproape de perfecţiune, Garbine şi-a exprimat speranţa că va rămâne în fotoliul de lider şi după meciul dintre Halep şi Ostapenko.

Aş fi foarte fericită să rămân numărul unu mondial. Ştiu că lupta e foarte strânsă şi că orice se poate întâmpla„, a spus Muguruza pentru as.com.

În ceea ce o privește pe Jelena Ostapenko, aceasta, după succesul de la Roland Garros, a mai cucerit un titlu în acest an, la penultimul turneu la care a participat, la Seul, după o finală cu Johanna Larsson.

Letona a ajuns în semifinale la Beijing după ce a trecut de Samantha Stosur, Shuai Peng şiSorana Cîrstea, fără a pierde vreun set. Peng a abandonat însă în primul set, iar Ostapenko a avut parte şi de un prim tur liber.

Simona Halep le-a învins în această săptămână pe Alison Riske, scor 6-3, 3-6, 6-2, Magdalena Rybarikova, care s-a retras la scorul de 1-6, 1-2, Maria Sharapova, învinsă cu un dublu 6-2, şi Daria Kasatkina, 6-2, 6-1.

HALEP – OSTAPENKO LIVE China Open. ONLINE STREAM Digi Beijing – VIDEO. Simona Halep, favorita numărul 2, o va întâlni pe letona Jelena Ostapenko (nr.9) în semifinalele China Open, într-o reeditare a finalei turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, câştigată de baltică. Partida este LIVE VIDEO pe Digi Sport și ONLINE STREAM pe Digisport.ro, după ora 09:30.

 

HALEP – OSTAPENKO LIVE China Open. ONLINE STREAM Digi Beijing – VIDEO. Jucătoarea română de tenis Simona Halep a declarat că a evoluat mai bine în meciul de vineri cu rusoaica Daria Kasatkina, la Beijing, decât a făcut-o săptămâna trecută la Wuhan. 

HALEP – OSTAPENKO LIVE China Open. ONLINE STREAM Digi Beijing – VIDEO. Halep s-a impus vineri la Beijing cu 6-2, 6-1 şi s-a calificat în semifinale, după ce săptămâna trecută pierdea cu acelaşi scor la Wuhan în faţa rusoaicei. 

„Cred că am jucat mult mai bine decât la Wuhan. Am schimbat tactica şi mi-a reuşit destul de bine. Mi-am făcut jocul meu, în stilul meu, consistent şi solid”, a spus Halep, citată de site-ul WTA. 

HALEP – OSTAPENKO LIVE China Open. ONLINE STREAM Digi Beijing – VIDEO. Halep a mai vorbit şi despre următoarea sa adversară, chiar dacă la acel moment nu o cunoştea. Letona Jelena Ostapenko a trecut cu 6-4, 6-4 de Sorana Cîrstea şi va juca sâmbătă contra Simonei la Beijing. 

„Mă aştept la un meci dificil, dar va fi o provocare indiferent cu cine voi juca, aşa că trebuie să mă gândesc ce să joc împotriva lor şi să încerc să îmi fac treaba, ca azi”, a afirmat Halep. 

Ostapenko a avut cuvinte frumoase despre Halep, pe care a învins-o într-o finală dramatică anul acesta la Roland Garros, cu 4-6, 6-4, 6-3. 

„(Simona) Este o jucătoare extraordinară. Dacă voi juca cel mai bun tenis al meu şi voi fi agresivă mâine şi consistentă, cred că orice este posibil”, a declarat Ostapenko. 

Meciul dintre Halep şi Ostapenko se va juca sâmbătă, nu înainte de ora 09,30 (ora României).