Hans Klemm, întrevedere de o oră cu Liviu Dragnea la Parlament. Ce au discutat cei doi UPDATE

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, a mers miercuri la Parlament, unde s-a întâlnit cu Liviu Dragnea, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor. Şeful Camerei a anunţat într-un comunicat ce au discutat timp de o oră.

RomaniaTV.net
29 aug. 2018, 12:37
Hans Klemm, întrevedere de o oră cu Liviu Dragnea la Parlament. Ce au discutat cei doi UPDATE

UPDATE Liviu Dragnea s-a întâlnit cu Hans Klemm miercuri, se arată într-un comunicat al preşedintelui Camerei Deputaţilor. Cei doi au discutat despre întărirea partneriatului strategic SUA – România, dar şi despre schimburile economice dintre cele două ţări.

„Principalul subiect de discuție a vizat consolidarea Parteneriatului Strategic, care reprezintă o prioritate a agendei de politică externă a României. În acest sens, au fost menționate progresele înregistrate pe linia cooperării bilaterale pe componenta de securitate, precum și interesul deosebit pentru dezvoltarea dimensiunii economice”, se arată în comunicat.

„Dincolo de dimensiunea apărării și securității regionale, care a reprezentat şi continuă să reprezinte pilonul de bază al Parteneriatului Strategic, interacţiunile bilaterale acoperă o zonă extrem de vastă de domenii. În prezent, se acordă o atenţie prioritară consolidării dimensiunii economice a acestuia. Astfel de întâlniri sunt extrem de benefice, în special în perspectiva vizitei din septembrie a Secretarului pentru Energie, Richard Perry, care va participa la Summit-ul Celor Trei Mări”, este citat Liviu Dragnea în comunicatul de presă.

___________

UPDATE Întâlnirea a durat în jur de o oră, informează România TV.

Deocamdată nu se ştie ce au discutat cei doi. Dacă Hans Klemm a venit la biroul lui Liviu Dragnea pe la intrarea principală, a plecat prin spate, tot fără să facă declaraţii.

___________

De altfel, Ambasada SUA a confirmat că ambasadorul Klemm are programată, miercuri, o întâlnire cu Liviu Dragnea, scrie Agerpres.

Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc pe 20 februarie anul acesta, Dragnea anunţând atunci că discutat cu ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, despre dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului Strategic cu SUA. Dragnea s-a arătat atunci „nemulţumit” de faptul că aceasta este foarte puţin dezvoltată. El a mai spus că Hans Klemm este cel care a solicitat întâlirea.