Haos în fotbalul românesc. CS Universitatea Craiova NU are dreptul să promoveze

Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului şi Sportului, a revocat avizul FRF de modificare a statutului Federaţiei Române de Fotbal şi a aruncat în aer toate deciziile luate în Adunarea Generală, inclusiv cea prin care se votase afilierea CS Universitatea Craiova. În urma deciziei MTS, CS Universitatea Craiova nu are dreptul să promoveze în Liga 1.

07 iul. 2014, 14:52
Haos în fotbalul românesc. CS Universitatea Craiova NU are dreptul să promoveze

Fanii fotbalului din Craiova au primit luni o veste teribilă, CS Universitatea Craiova aflându-se în situaţia de a nu putea juca în Liga 1, deşi echipa a obţinut promovarea pe teren. Motivul este acela că Ministerul Tineretului şi Sportului a refuzat acordarea avizului necesar pentru modificarea statutului Federaţiei Române de Fotbal, astfel că toate schimbările aprobate de Adunarea Generală Extraordinară din 28 iunie sunt lovite de nulitate.

Una dintre propunerile importate făcute de noua conducere a FRF şi aprobată de AG extraordinară se referă la eliminarea articolului 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că „pentru a promova într-un eşalon competiţional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competiţional următor – de cel puţin trei ani consecutiv”.

CS Universitatea Craiova, club susţinut de Primăria Craiova şi care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obţinut promovarea din punct de vedere sportiv şi a primit licenţa pentru Liga I, dar nu respectă articolul 54 din Statutul FRF.

Pe site-ul editie.ro, care apartine lui Adrian Mititelu, rival al CSU Craiova, a fost postata o luare de pozitie.

„În acest moment, Federaţia Română de Fotbal este groggy şi toată operaţiunea frauduloasă făcută pentru a satisface interesele Olguţei Vasilescu în a introduce, ABUZIV, în Liga I clona – CSU Craiova, este lipsită de orice efect.

Mai puţin faptele penale ale lui Burleanu, Chivorchian şi cei care au participat la modificarea statutului, fapte care sunt certe şi evidente. Burleanu prin această operaţiune mişelească, care i-a fost dejucată, s-a descalificat complet şi totodată a devenit complice alături de Mircea Sandu în dosarul penal.

Prin retragerea avizului de modificare de către MTS se confirmă ceea ce am susţinut din totdeauna cu privire la modul fraudulos în desfăşurarea activităţii în Federaţia Română de Fotbal.

Cu privire la CSU Craiova, întrebarea care se mai pune vis-a-vis de această echipă nu este DACĂ VA MAI JUCA ÎN LIGA I ci DACĂ ACEASTĂ ECHIPĂ VA MAI PUTEA FI ÎNSCRISĂ ÎN VREO COMPETIŢIE, DEOARECE ART. 54 AL STATUTULUI ÎN VIGOARE ÎI ITERZICE SĂ JOACE ŞI ÎN LIGA A II-A. Se anunţă o săptămână extrem de fierbinte, săptămână în care tragem speranţe că organele statului abilitate vor declanşa acţiunile de punere în aplicare a LEGII” scrie editie.ro.

Citeşte şi STEAUA începe campionatul cu un DERBY. S-a tras la sorţi PROGRAMUL Ligii 1 pentru sezonul 2014/2015