HAOS în sistemul sanitar: Sunt CARDURI de SĂNĂTATE, dar medicii nu au CITITOARE sau INSTRUCŢIUNI pentru ele

Situaţie specific românească în sistemul de sănătate. Foarte mulţi medici nu şi-au putut achiziţiona cititoare pentru cardurile de sănătate pentru că stocurile s-au epuizat. Iar cei care au cititoare, nu ştiu să le folosească pentru că nu i-a instruit nimeni. În plus, sistemul informatic dă o mulțime de erori, informează România TV.

04 feb. 2015, 12:38
HAOS în sistemul sanitar: Sunt CARDURI de SĂNĂTATE, dar medicii nu au CITITOARE sau INSTRUCŢIUNI pentru ele

Chiar dacă obligativitatea folosirii cardurilor a fost amânată până la 1 mai, pacienţii care au primit cardurile ar trebui să le şi activeze, iar medicii care au apucat să îşi cumpere cititoare ar trebui să le folosească pentru ca de la 1 mai, totul să meargă strună. Medicii spun însă că este imposibil ca problemele să se rezolve până atunci.

Citeşte şi Românii care refuză CARDUL de SĂNĂTATE au o alternativă

Nu ştim cum vom inscripţiona cardurile şi cum va fi interfaţa cu Casa Naşională de Sănătate. Nimeni nu ne-a arătat„, a spus un medic de familie.

Din moment ce medicii şi-au achiziţionat mai multe tipuri de carduri, e foarte greu să uniformizezi sistemul. La momentul actual apar tot felul de erori numerotate. În ceea ce priveşte suportul tehnic, noi încă nu ştim cui să ne adresăm atunci când apare o eroare„, a precizat Delia Ciucă, medic de familie.

Citeşte şi CARDUL de SĂNĂTATE poate fi folosit de români. Câţi asiguraţi şi-au activat cardurile

La mijloc se află însă pacienții, care nu mai înțeleg nimic. Pe de-o parte, sunt medici care au cititoare, dar întâmpină probleme în utilizarea lor, pe de altă parte sunt medici care nu au reuşit să îşi achiziţioneze aceste dispozitive deoarece stocurile au fost epuizate.

Citeşte şi Ai PIERDUT cardul de sănătate sau ţi-a fost FURAT? Iată ce trebuie să faci pentru a primi unul nou

Toate aceste probleme ar trebui rezolvate până la 1 mai, pentru că după această dată niciun serviciu medical nu va mai fi decontat în lipsa cardului național de sănătate.

Citeşte şi CARDUL DE SĂNĂTATE. Medicii de familie nu mai au de unde să cumpere cititoarele de carduri