SITUAŢIE tensionată la Primăria Bucureşti: Peste 1.300 de angajaţi nu îşi vor primi salariile la timp

Arestarea primarului Sorin Oprescu a generat un adevărat haos la Primăria Bucureşti. Instituţia nu este condusă de cinci zile de un primar, iar plăţile pe care trebuie să le facă municipalitatea sunt blocate până la alegerea unui interimar. Prefectul îl va suspenda pe Oprescu doar după ce va primi hotărârea definitivă a instanţei de arestare preventivă, iar contestaţia formulată de Oprescu se va judeca abia luni. Viceprimarul Cornel Pieptea a anunţat, joi, că până la sfârşitul săptămânii viitoare, toţi angajaţii îşi vor primi salariile integral. Totuşi, Pieptea a precizat că circa 13.00 de angajaţi nu îşi vor încasa salariile la timp.

10 sept. 2015, 09:38
SITUAŢIE tensionată la Primăria Bucureşti: Peste 1.300 de angajaţi nu îşi vor primi salariile la timp

Tensiune mare la Primăria Capitalei. Luni, magistraţii vor decide dacă Sorin Oprescu, arestat pentru luare de mită, rămâne în arest.

În condiţiile în care instanţa va decide că edilul Capitalei să petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, prefectul va emite un ordin de suspendare a lui  Oprescu.

Locul vacant ar urma să fie ocupat de unul dintre cei doi viceprimari. Cornel Pieptea, viceprimar PNL, a anunţat însă că nu doreşte să fie ales ca primar interimar. Rămâne astfel varianta ca viceprimarul PSD Dan Darabont că asigure interimatul.

Până la desemnarea edilului interimar, plăţile care ar trebui efectuate de Primăria Bucureşti nu pot fi făcute.

Viceprimar: „Până la sfârşitul săptămânii viitoare absolut TOŢI ANGAJAŢII îşi vor primi salariile integral”

De asemenea, se apropie şi ziua de plată a salariilor atât ale funcţionarilor din Primăria Capitalei, cât şi a angajaţilor RATB şi RADET. Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a scris, joi, pe pagina sa de Facebook că aproximativ 1.300 de angajaţi ai Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, ai Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti şi ai aparatului propriu al Primăriei Capitalei nu îşi vor primi salariile la timp, din cauza lipsei dreptului de semnătură.

Conducerea aparatului propriu din Primăria Capitalei a găsit soluţii pentru deblocarea unor sume pentru salarii, însă doar salariaţii RATB vor primi banii integral, cei din sistemul de termoficare vor primi o parte, iar ceilalţi vor fi plătiţi la sfârşitul săptămânii viitoare, a anunţat viceprimarul Capitalei din partea PNL, Cornel Pieptea.

„Alături de conducerea aparatului propriu din Primăria Capitalei, am identificat soluţiile pentru ca sumele de bani să poată fi deblocate şi virate la timp cu atât mai mult cu cât săptămâna viitoare va începe şi anul şcolar. Angajaţii regiei de transport vor primi salariile integral, iar cei din sistemul de termoficare vor primi o parte din drepturile salariale. În lipsa primarului general, a directorului economic şi a directorilor unor instituţii subordonate, angajaţii Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti şi ai aparatului propriu al Primăriei Capitalei nu îşi vor primi salariile la timp. Vorbim despre despre circa 1.300 de angajaţi„, a scris Cornel Pieptea pe Facebook.

Viceprimarul le mulţumeşte angajaţilor pentru înţelegere şi îi asigură că nu existenţa fondurilor este problema, ci doar dreptul de semnătură autorizată, iar până la sfârşitul săptămânii viitoare absolut toţi angajaţii îşi vor primi salariile integral.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Directorul economic al Primăriei, Mircea Octavian Constantinescu, a fost şi el reţinut, duminică seară, de procurorii DNA, în dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită.

CITEŞTE ŞI: Ce PROBE au procurorii în dosarul lui Oprescu. DISCUŢIA din casa edilului în seara în care a luat banii