Hârtia BANALĂ care te poate scăpa de la moarte în cazul unui accident. DESCARCĂ MODEL

O hârtie poate face de multe ori diferenţa între viaţă şi moarte în cazul unui accident auto. Este vorba despre cartea de salvare la bord, foarte utilă echipelor de intervenţie. Existenţa cărţii de salvare la bord poate reduce timpul de descarcerare chiar şi cu zeci de minute.

RomaniaTV.net
16 oct. 2015, 19:04
Hârtia BANALĂ care te poate scăpa de la moarte în cazul unui accident. DESCARCĂ MODEL

Pompierii de la descarcerare caută imediat cartea de salvare la bord. O filă A4. Află astfel în câteva secunde unde se află bateria, care sunt stâlpii de rezistenţă, unde sunt airbagurile. Vor ocoli astfel elementele care le îngreunează intervenţia.

Cartea poate fi descărcată de pe internet şi trebuie păstrată în parasolarul din partea şoferului. Un semn distinct este lipit şi pe parbriz.

80 la sută dintre persoanele accidentate grav pot fi salvate dacă ajung la spital în cel mult o oră. Cartea de salvare la bord nu este obligatorie. Dar este recomandată tuturor şoferilor din Uniunea Europeană.

Legea îi obligă pe producătorii auto să îşi posteze pe site cartea de salvare pentru toate modelele. Şoferii le pot descărca şi de pe site-ul acr.ro, iniţiatorul proiectului.