Helicobacter pylori. Tot ce trebuie sa stii

Helicobacter pylori este o bacterie care traieste in tractul digestiv. Dupa mai mai multi ani, aceasta bacterie poate genera rani (ulceratii) la nivelul mucoasei stomacale sau in partea superioara a intestinului subtire. In unele cazuri, din cauza acesteia se poate ajunge la cancer de stomac.

RomaniaTV.net
15 mai 2018, 20:32
Helicobacter pylori. Tot ce trebuie sa stii

Infectia cu Helicobacter pylori (H.Pylori) este destul de comuna, aproximativ doua-treimi din populatia globala o are. Insa, in cele mai multe cazuri nu apar nici ulceratii, nici alte simptome.

Cum iti face rau Helicobacter pylori

Multa vreme se credea ca ulcerul apare de la stres, condimente, fumat sau alte obiceiuri nesanatoase. Insa dupa ce a fost descoperita bacteria, in 1982, cercetatorii au inceput sa puna pe seama ei aceste manifestari.

Dupa ce intra in organism, H.pylori ataca mucoasa stomacului, care apara stomacul de sucurile gastrice si ajuta la digestia alimentelor. Dupa ce mucoasa stomacului a fost afectata  pot aparea sangerari, infectii, blocaje ale alimentelor in tractul digestiv.

Bacteria poate fi captata din alimente, apa sau ustensile, dar poate fi transmisa si prin transfer de fluide. Aceasta poate sta in organism ani intregi inainte ca simptomele sa se manifeste. Iar unii oameni nu au niciodata ulcere. Inca nu s-a descoperit de ce numai unii pacienti dezvolta ulcer dupa infectia cu Helicobacter.

Principalele simptome ale infectiei cu Helicobacter pylori

Daca ai ulcer, ai putea simti o durere sau arsura in zona abdomenului, care apare si dispare. Senzatia de stomac gol intre mese sau in toiul noptii poate fi, de asemenea, un semnal de alarma. S-ar putea sa te simti mai bine dupa ce mananci, bei lapte sau iei antiacid.

Alte simptome sunt:

Balonare

Eructatii

Lipsa apetitului

Greata

Varsaturi

Voma

Scadere in greutate fara motiv.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.