Herman Berkovitz, medicul personal al premierului israelian Netanyahu, a primit titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, miercuri, doua proiecte de hotarare privind acordarea titlului de Cetatean de Onoare al Bucurestiului lui Herman Berkovitz si lui Catalin Constantin Badiu, la propunerea primarului general, Gabriela Firea. 

29 mart. 2017, 13:52
Herman Berkovitz, medicul personal al premierului israelian Netanyahu, a primit titlul de cetăţean de onoare al Bucureştiului

„Va propun sa onoram doua personalitati care au foarte multe lucruri in comun: ambii sunt medici de succes, au atins apogeul carierei profesionale in strainatate, dar nu au uitat nicio clipa de unde au plecat si ofera un sprijin consistent lumii medicale din Romania, dar in special din Bucuresti. Astfel de oameni nu sunt doar profesionisti remarcabili, ci si o sursa valoroasa de inspiratie pentru medicii romani si de aceea consider ca prin acordarea acestui titlu recunoastem excelenta si intoarcem o reverenta catre cei care contribuie nemijlocit la un mediu de viata mai sanatos”, a declarat primarul general Gabriela Firea. 

Dr. Berkovitz este medic pediatru si activeaza in Israel, unde conduce propria sa clinica, dar este si medicul personal al premierului Benjamin Netanyahu.

Herman Berkovits s-a nascut la Targu Lapus, in judetul Maramures, in anul 1947 si a urmat cursurile Institutului de Medicina din Cluj-Napoca. Este medic specialist pediatru, conduce propria clinica de medicina pediatrica si generala in Ierusalim.

Dr. Badiu este chirurg cardio-vascular, specializat in terapie intensiva in chirurgia cardiaca si, dupa 20 de ani in care a operat in Germania, a ales sa se intoarca la Bucuresti, unde activeaza la Spitalul de Urgenta si la Spitalul Monza, punand in slujba pacientilor romani toata experienta acumulata.