Hexi Pharma a minţit UE cu privire la calitatea dezinfectanţilor, pentru a obţine fonduri europene

Hexi Pharma, compania implicată în scandalul dezinfectanţilor din spitale, a primit fonduri europene pentru a-şi moderniza şi extinde producţia.

18 mai 2016, 07:22
Hexi Pharma a minţit UE cu privire la calitatea dezinfectanţilor, pentru a obţine fonduri europene

Hexi Pharma Co. SRL, detinuta de omul de afaceri Dan Alexandru Condrea (93,75%) si Uliana Ochinciuc (6,25%), a primit intre anii 2013 si 2015 fonduri europene si de la stat de aproape 600.000 de lei, adica peste 130.000 de euro si urma ca prin acest proiect sa-si majoreze productia de dezinfectanti de la 17,3 tone pe luna la 21,3 tone pe luna, arata Hotnews. Proiectul european era derulat in cadrul Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice.

Firma descria in documentatia depusa pentru dosarul de fonduri europene o serie intreaga de proceduri prin care tinea sub control concentratia si calitatea dezinfectantilor, valorile fiind inregistrate in dosare si pe un computer.

In prezentarea proiectului sau, compania nota ca obiectivul activitatii Hexi Pharma este de a prepara, ambala, depozita (in scopul livrarii) produse antiseptice si dezinfectante (flux forme dozate lichide) si pastile clorigene (flux forme dozate solide). Reprezentantii firmei mai spuneau ca materiile prime livrate de furnizori sau producatori sunt insotite de buletine de analiza, in care sunt specificate intervale destul de mari ale parametrilor chimici si fizici, nu valori fixe.

De asemenea, in respectivele documente, compania a notat ca 90% dintre clientii sai erau spitale de stat, dar si ca a livrat in scoli si gradinite substante dezinfectante si pentru prevenirea raspandirii gripei porcine, in anul 2009.

Hexi Pharma foloseste substanta activa dezinfectanta cea mai puternica din Romania. Ca putere de actiune, produsele Hexi sunt cele mai puternice. Substantele active sunt achizitionate de la cei mai prestigiosi producatori din lume„, mai nota compania in 2013.

Firma detinuta de Dan Condrea avea un model de business bine pus la punct: erau cumparate substante active de la productori straini, acestea erau preparate, dozate si ambalate, iar dupa aceea vandute la preturi care variau de la un spital la altul. Firma a livrat in urma cu sapte ani in scoli, gradinite si licee, substante dezinfectante pentru prevenirea raspandirii gripei porcine.

CITEŞTE ŞI: Hexi Pharma şi-a retras cererea de intrare în insolvenţă