Hocheiştii maghiari care au bătut un român la lotul naţional, amendaţi de CNCD

Un hocheist din echipa naţională a fost bătut şi umilit de colegii săi de etnie maghiară chiar de Ziua Naţională a României, pe 1 decembrie. Agresorii au fost sancţionaţi acum ce Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 12:17
Hocheiştii maghiari care au bătut un român la lotul naţional, amendaţi de CNCD

Hocheiştii de origine maghiară care l-au bătut pe colegul lor român de la lotul de juniori au fost sancţionaţi de Consiliul pentru Combaterea Discriminării. Ei au primit câte 200 de lei amendă.

Singurul jucător de naţionalitate română din lotul naţional a fost bătut şi umilit în timpul unui cantonament la Miercurea Ciuc de trei dintre colegii săi de origine maghiară. Incidentul a avut loc chiar de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă a primit şi ea o amendă contravenţională de 2.000 de lei, pentru pasivitate şi pentru că nu a luat nicio măsură împotriva unui astfel de comportament agresiv.

Pe 1 decembrie 2011, Istvan Gereb, Molnar Akos şi Antal Alfred l-au agresat verbal şi fizic pe jucătorul Florin Cosmin Marinescu, în timpul cantonamentului echipei naţionale de juniori Under 16, de la Mircurea Ciuc. În 14 decembrie, COSR i-a suspendat pe termen nelimitat pe jucătorii care l-au agresat pe colegul lor şi i-a sancţionat cu mustrare pe antrenorii lotului.

FRHG a ignorat însă hotărârea COSR şi cei trei au fost rechemaţi la lotul naţional de juniori.