Horodniceanu: Trebuie creată o divizie de investigatori financiari pentru recuperarea prejudiciilor

Procurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi, că în vederea recuperării prejudiciilor trebuie creată o divizie de investigatori financiari "puternică şi pricepută”. Acesta a mai spus că această divizie este necesară pentru a lucra în dosarele penale "pe lângă procurori”.

16 feb. 2017, 14:55
Horodniceanu: Trebuie creată o divizie de investigatori financiari pentru recuperarea prejudiciilor

„În ceea ce priveşte recuperarea prejudiciului (…) ne lipseşte o divizie de investigatori financiari puternică şi pricepută, care să ştie să urmărească, să identifice şi să sechestreze în vederea confiscării acest produs infracţional”, a declarat Daniel Horodniceanu, potrivit news.ro.

Întrebat dacă Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) sau ANAF ar putea să se ocupe de recuperarea prejudiciilor, procurorul a răspuns că nu şi a subliniat necesitatea unei divizii care să lucreze în dosarele penale pe lângă procurori.

„ANABI este doar o agenţie de administrare, nu este o divizie de investigaţie financiară. Nici ANAF. Trebuie creată această divizie care să lucreze în dosarele penale pe lângă procurori. Sunt discuţii dacă rapoartele de constatare sunt sau nu mijloace de probă. Raportul de constatare poţi să îl priveşti şi ca pe un înscris. Mijloacele de probă nu au o valoare dinainte stabilită. Ele trebuie privite coroborat, iar dacă legea nu defineşte raportul de constatare, eu pot să folosesc ca un înscris”, a mai spus Horodniceanu.

CITEŞTE ŞI: Horodniceanu despre dosarul Sky News: Se lucrează foarte greu cu partea britanică. Vom vedea dacă putem obţine ce am solicitat