Horoscop: Ce frici adânci şi probleme te trimit la psihoterapie, în funcţie de zodie

Psihoterapia poate fi o buna metoda sa iti confrunti problemele interioare, fricile, anxietatile sau dezechilibrele emotionale, care, se stiu, pot duce la boli. Desi dogma preia controlul si multa lume inca crede ca a merge la un terapeut, psiholog sau psihoterapeut inseamna ca esti "nebun", acesta este un instrument foarte eficient de a-ti construi o personalitate puternica, de a seta granite si limite clare si sanatoase cu cei din jur, evitand abuzurile, de a te elibera de bagaje emotionale.

21 feb. 2018, 13:28
Horoscop: Ce frici adânci şi probleme te trimit la psihoterapie, în funcţie de zodie
Iata cum accepta sau merg semnele zodiacului la psihoterapie, precum si ce tip de probleme le fac sa recurga la aceasta forma de vindecare a mintii, corpului si sufletului: 

 BERBEC (21 martie – 20 aprilie)

Un Berbec va merge la un psihoterapeut doar dupa ce se va fi dat el singur cu capul de perete de prea multe ori. Daca se duce, va avea  manifestari aprige de manie, isi va scoate emotiile la suprafata si va vorbi cu usurinta despre ce gandeste. Este deschis si foarte productiv la fiecare intalnire. Dupa o vreme, poate sa se invarta in cerc si sa renunte.

Adevarata sa frica este impenetrabila si inconstienta, pentru ca se lupta intreaga viata pentru curajul sau si nu ii este usor sa inghita ideea ca lucrurile ce ii scapa de sub control ii pot distruge sanatatea, afecta puterea de decizie si il pot rani in diverse forme.

Cea mai mare provocare a sa este sa mearga suficient de mult timp la terapie ca sa inceapa sa faca progrese pe care sa le vada in confruntarea cu fricile sale. 

TAUR (21 aprilie – 21 mai)

Inainte ca un Taur sa se duca la un psihoterapeut, va incerca sa faca absolut tot ce poate sa isi rezolve singur problemele. Cand ajunge la un punct de conflict in viata sa si nu mai reuseste sa se descurce, va ajunge la terapie din pricina furiei mari nerezolvate care nu ii da pace.

Natura pasiva il tine intr-o stare inerta de insatisfactie constanta pana cand cineva ii da un branci si il directioneaza spre terapie. Nu are initiativa sa ceara ajutor si evita confruntarea pe subiecte presante, pretinzand ca este mai fericit decat este de fapt.

Are nevoie de o persoana calda si delicata drept psihoterapeut, cineva cu care sa aiba un contact personal, prietenos. O abordare fina constanta dar cu presiune mica ii va mentine atentia treaza si ii va trezi interesul, devenind dispus sa faca o schimbare. 

GEMENI (22 mai – 21 iunie)

Daca cauti un semn zodiacal ce va incerca psihoterapia de curiozitate, acesta este Geamanul. El se va duce incantat la mai multe tipuri de terapie, se va informa bine despre mai multe metode si modul fiecareia de abordare si va fi dispus sa caute solutii la problemele sale exterioare in interiorul propriei fiinte, daca gaseste persoana potrivita cu care sa rezoneze.

Cu toate acestea, are tendinta sa traga concluzii superficiale si este o provocare reala pentru cineva sa il poate conduce spre acea solutie concreta venita urmare a psihoterapiei, specifica la problemele sale.

Geamanul este dificil cand vine vorba de a-si confrunta ranile emotionale si este aproape imposibil sa il ajuti sa se descopere in interior atat timp cat nu are suficient de multe probleme care sa il faca sa renunte la a mai fi asa de rational, astfel incat sa ajunga in inima 

RAC (22 iunie – 23 iulie)

De regula, ne asteptam la semne zodiacale precum Scorpion sau Capricorn sa sape in orice fel posibil, dar de fapt Racul este foarte deschis sa sape in propria sa minte mult mai des decat am crede.

Motivul pentru care nu se duce de la bun inceput la un psihoterapeut este lipsa de motivatie corecta, pentru ca el nu cred ca o abordare psihologica il va ajuta sa isi rezolve problemele. Dupa ce incepe terapia, pentru ca cineva drag il impinge in directia aceasta, poate descoperi o intreaga lume de scopuri si impliniri care ii capteaza atentia si il muta din grija pentru altii spre grija pentru propria persoana.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.