HOROSCOP: Ce mistere ascunde zodiacul persan

Cunoscut și sub numele de horoscop iranian, este cunoscut ca fiind cea mai veche formă de calcul astrologic tradițional. A fost conceput cu două milenii în urmă. Află ce trăsături de caracter îți dezvăluie!

07 iun. 2017, 08:22
HOROSCOP: Ce mistere ascunde zodiacul persan

Zodiile sunt denumite după lunile iraniene, despre care se crede că au fost inspirate de textele religioase zoroastriene. Fiecare zodie se află sub patronajul unei zeități, care își imprimă caracteristicile specifice asupra nativilor. Anul iranienilor începe pe 21 martie, odată cu echinocțiul de primăvară, primele 6 luni având 31 de zile, următoarele 5 luni 30, iar ultima lună din an, doar 29 de zile.

Farvardin (21 martie-20 aprilie) – Berbec

Zeitatea ocrotitoare: Farvardin

Ai o înclinație deosebită către spiritualitate și ești preocupată de binele omenirii. Ești o persoană altruistă, loială, curajoasă, dispusă să meargă până în pânzele albe atunci când îți propui ceva. Energică și încrezătoare, faci față cu ușurință provocărilor. Încearcă să ții sub control pornirile impulsive, ca să nu-i rănești pe cei din jurul tău.

Ordibehesht (21 aprilie-21 mai) Taur

Zeitatea ocrotitoare: Asha Vahishta

Ești o fire liniștită, cu o mare stăpânire de sine, de aceea îți pierzi cu greu calmul. Chiar dacă ești o mare visătoare, datorită răbdării și perseverenței tale, reușești să obții ceea ce vrei. Ești o bună confidentă. Pentru că iubești dreptatea, ești dispusă să mergi până în pânzele albe atunci când cineva comite o nedreptate.

Khordad (22 mai-23 iunie) Gemeni

Zeitatea ocrotitoare:Haurvatat

Ai o imaginație debordantă, multe idei creative și un nivel de inteligență crescut, stăpânind foarte bine arta comunicării. Nu îți plac activitățile statice, căci ai multă energie și nu îți găsești locul. În relația cu oamenii, poți întâmpina dificultăți din cauza firii tale schimbătoare. Iei cu greu decizii și se întâmplă să nu îți respecți de fiecare dată promisiunile făcute.

Tir (24 iunie-22 iulie) Rac

Zeitatea ocrotitoare: Tishtrya

Ești o persoană cu o putere intuitivă extraordinară, iubești oamenii și îți dorești să îi ajuți pe fiecare în parte, de aceea legi prietenii peste tot unde te duci. Ai foarte multă iubire de oferit, fiind atrasă de ideea de cămin și de familie încă din copilărie. Din cauza sensibilității dezvoltate, îți schimbi ușor starea de spirit și poți fi dezamăgită ușor de persoanele la care ții.

Descopera ce mistere dezvăluie zodiacul persan pentru restul zodiilor pe clickpentrufemei.ro.