HOROSCOP MAI 2017: Mercur nu mai este retrograd, cum sunt influenţate zodiile

HOROSCOP MAI 2017: O lună mixtă, în care influențele benefice se împletesc cu cele nocive.

22 apr. 2017, 09:06
HOROSCOP MAI 2017: Mercur nu mai este retrograd, cum sunt influenţate zodiile

HOROSCOP MAI 2017: Venus a ieșit din retrogradare și și-a reluat mersul direct pe 15 aprilie, iar Mercur își reia și el mersul direct pe 3 mai 2017. Prin urmare, relațiile încep să se clarifice, gândirea devine mai logică, iar comunicarea, mai cursivă.

Unul dintre cele mai puternice aspecte ale lunii este trigonul dintre Saturn și Uranus: un aspect reformator, care aduce înnoiri cu bătaie pe termen lung și construiește progresul pornind de la unele fundamente vechi, dar solide și de nădejde.

Marte formează și el două aspecte armonioase, novatoare, dinamice și foarte impulsionante: un trigon cu Jupiter (pe 12 mai) și un sextil cu Uranus (pe 31 mai). Cuvintele cheie ale perioadei sunt: energie, curaj, inițiativă, acțiune, inovație, ingeniozitate.

Dar luna mai 2017 ne lansează și provocări, ba încă dintre cele mai serioase.

Mai întâi, Marte, aflat în Gemeni, formează un careu în T cu Neptun din Pești (pe 11 mai) și o opoziție cu Saturn din Săgetător (pe 29 mai). Această configurație induce nesiguranță și instabilitate, are accente brutale și poate să scoată în relief probleme legate de credințe, migrație, fraude, percepții false, vicii ascunse etc.

Careul Marte-Neptun este toxic din toate punctele de vedere: fizic, spiritual și moral. Accentuează fanatismul, inclusiv pe cel religios, și crește frecvența incidentelor legate de minciună, trădare, alcool, droguri, înșelăciune, afecțiuni psihice, poluare, corupție, comploturi sau dezvăluirea unor secrete care fac vâlvă.

Opoziția Marte-Saturn poate fi de-a dreptul periculoasă, anunțând un risc de bulversări politice, violență, agresivitate, revolte şi atentate, accidente grave, incendii, explozii și cataclisme naturale. Influența opoziției Marte-Saturn este mai puternică în partea a doua a lunii mai 2017.

Tot în partea a doua a lunii Venus, aflată în Berbec, face opoziție cu Jupiter (pe 19 mai), careu cu Pluto (pe 25 mai) și conjuncție cu Uranus (pe 29 mai), reactivând astfel careul în T Jupiter-Uranus-Pluto. Configurația este amenințătoare mai ales pentru relații, la toate nivelurile, fie că este vorba de dragoste, căsnicie, prietenie, asocieri, alianțe politice, cooperare internațională, tratate, convenții sau chiar pace.

Rezumând: luna mai 2017 are de toate, bune și rele. Aduce un suflu nou, elan și forță, dar ne expune și la pericole. De abilitatea și șansa fiecăruia depinde în ce măsură poate să fructifice partea bună și să o ocolească pe cea neplăcută.