HOROSCOP: Previziunile URANIEI pentru săptămâna viitoare

O configuraţie de temut: Lună Nouă şi eclipsă de Soare în Scorpion, în Via Combusta.

18 oct. 2014, 12:19
HOROSCOP: Previziunile URANIEI pentru săptămâna viitoare

HOROSCOP: Evenimentele astrologice care se petrec în perioada 18-24 octombrie ţin de schimbarea semnului zodiacal prin care vor trece Soarele, care va intra în Scorpion în ziua de 23 octombrie la h: 15, şi planeta Venus, care intră în aceeaşi zodie, în aceeaşi zi, dar la h: 23:53’. Această perioadă este dominată de configuraţia fazei de Lună Nouă care se realizează la 0°:24’ Scorpion, la începutul zilei de 24 octombrie, la h: 0°:55’.

Mai mult, atunci, la gradul 0 din această zodie, se produce şi o eclipsă parţială de Soare, iar toate aceste evenimente astronomice se petrec într-o zonă denumită în astrologie Via Combusta sau “drumul ars”, un sector considerat periculos pentru tranzitul Lunii şi al Soarelui, care, în linii mari, se întinde de la 22° Balanţă până la 3° (sau 6°, după alţi autori) Scorpion. Faima acestor tranzite le dă fiori astrologilor, care privesc cu îngrijorare pe o hartă a cerului acest moment ce prevesteşte sau chiar determină evenimente cu conotaţii negative în diferite laturi ale vieţii personale sau publice (boli, accidente, suferinţă, necazuri, conflicte), ori chiar la nivel global (catastrofe, condiţii meteorologice cu grad mare de risc pentru populaţie, recolte, sănătate publică, pace etc.).

Un alt aspect general al perioadei analizate de noi relevă faptul că, la începutul săptămânii, trei planete se vor afla în Balanţă, pentru ca la sfârşitul acestui răstimp echilibrul să se schimbe categoric în favoarea Scorpionului, unde se vor afla în tranzit Soarele, Luna, Venus şi Saturn. De aici şi o schimbare firească de stare de spirit a fiecăruia dintre noi, care are legătură cu vibraţia profundă şi răscolitoare a zodiei de apă a Scorpionului ce priveşte psihismul, mentalitatea, gândurile de fiecare zi, instinctele şi meditaţia într- o cheie mai mult sau mai puţin gravă asupra temelor de viaţă esenţiale.

FOC

BERBEC – Săptămâna începe sub semnul unor confruntări de opinie, schimburi de cuvinte sau dispute. Aproape în orice clipă relaţiile parteneriale stau să dea în clocot. Un prea plin afectiv, o nerăbdare, dar şi foarte multă enervare acumulată în perioada cât Mercur s-a aflat în mişcare aparent retrogradă transformă dialogul cu un Berbec într-o ceartă şi o hărţuială fără sfârşit, dar şi fără vreun efect concret.

Vorbe multe, prea multe, ambiţii copilăreşti şi agitaţie. Sfârşitul săptămânii îi pune însă în faţa altor realităţi şi provocări. De aici şi nevoia imperios necesară de a se gândi serios, cu calm, cu responsabilitate la tot ceea ce înseamnă boală, suferinţă, destin (al lor, personal, sau al celor din familie).

Uneori, unele persoane născute în acest semn de Foc vor trebui să-şi tempereze impetuozitatea pentru a face loc în inima şi în comportamentul lor la tot felul de gesturi şi atitudini mai puţin obişnuite lor: blândeţe, milă, compasiune, solidaritate cu boala ori suferinţa unui apropiat. Importantul tranzit de la miezul nopţii de 23 spre 24 octombrie poate provoca un eveniment esenţial care să îi angajeze direct, mai ales prin consecinţele şi efectele pe termen scurt (o lună) sau pe termen lung (un an).

Pentru câteva săptămâni pot beneficia de protecţie faţă de accidentele care au o legătură cu apa sau de evenimentele ce presupun un risc major faţă de integritatea corporală.

LEU – Zilele de 21/22 octombrie îi pot pune pe nativi în situaţia de a-şi reevalua o convingere personală, un crez, un ideal, un scop major. Pe fondul unor blocaje de moment sau pe fondul evaluării destul de lucide a propriilor forţe, aceştia pot accepta cu greu nevoia de a opera nişte schimbări fie la nivelul conştiinţei, fie la nivelul deciziei şi acţiunii, chiar dacă asta nu-i face deloc mai fericiţi sau mai liniştiţi.

Le-aş numi compromisuri necesare sau ajustări obligatorii de plan de viaţă. Harta cerului mai arată o ipostază posibilă: primesc sfaturi (sau avertismente), dar pe 23/24, acestea, ignorate sau minimalizate, vorbesc despre o şansă risipită. Fie mândria, fie graba sau viteza în care trăiesc îi fac să nu înţeleagă pe de-a-ntregul mesajul, să nu ţină seama de el sau să îl sacrifice. Păcat. Sfârşitul săptămânii îi confruntă cu probleme de familie, de casă (în sens locativ, patrimonial sau doar gospodăresc).

Chiar dacă faza de Lună Nouă durează puţin ca timp, condiţionările ei se întind pe parcursul unei luni şi sunt semnificative. Lor li se adaugă influxurile Eclipsei şi atunci putem avea argumentele necesare pentru a-i avertiza pe nativii din zodia Leu cu privire la o posibilă stricăciune, pagubă, furt sau pierdere a unor obiecte din gospodărie. Jupiter le permite să fie în formă fizică bună sau să depăşească mai uşor o serie de afecţiuni organice. Pe 18/19 octombrie pot avea parte de surprize plăcute.

SĂGETĂTOR – Semn zodiacal traversat de planeta Marte, ceea ce este în beneficiul nativilor, care extrag din acest tranzit forţă, energie, capacitate de mobilizare, determinare şi chiar entuziasm (sau măcar chef de viaţă). Relaţiile de prietenie, de ataşament, de preţuire sunt, în continuare, supuse incertitudinii.

Au obiecţii de făcut la însăşi natura unei relaţii, vor tot timpul să aducă corectări, formulează nemulţumiri, dar, pentru că ele sunt rostite neconvingător sau fără argumente, situaţia în sine nu se schimbă cu nimic. De aici, şi starea lor de permanentă neîncredere în viitorul relaţiei sau în persoana în cauză. După seara zilei de 24 octombrie, aceste umbre, taine şi nelinişti vor dispărea.

În schimb, se va instala reversul acestei ipostaze, şi anume radicalismul şi inflexibilitatea. Cât despre temătorul triplu context astral de la sfârşitul săptămânii, el priveşte casa a XII-a a cerului lor astral şi creează premisele unei revolte interioare care poate fi justificată de oricare dintre disfuncţiile instalate pe cele 12 case de-a lungul ultimilor ani şi rămase nerezolvate până în prezent. Ziua de 24 octombrie propriu- zis sau cele ce vor urma, pe principiul reverberaţiei astrale, vor răscoli amintiri, trăiri, stări de spirit, concluzii de viaţă care se vor amalgama, punând o greutate sufletească specială pentru mulţi nativi care o vor resimţi cu atât mai pregnant, cu cât se află la o vârstă a maturităţii sau senectuţii.

PĂMÂNT

TAUR – În ziua de 23 octombrie, Venus, planeta guvernatoare a celor care s-au născut în zodia Taurului, va intra în Scorpion, semn aflat în opoziţie cu cel natal. Un strop de noroc într-o mare de mici nemulţumiri sau poate doar “îndulcirea” lor, ceea ce le poate face mai suportabile ori mai lesne de rezolvat.

Dar acest tranzit le deschide poarta mai ales femeilor spre tot felul de crize de gelozie şi invidie cărora le pot cădea victime. Nici în domeniul conjugal lucrurile nu stau echilibrat. Poate că, în ansamblu, săptămâna aceasta mai pot beneficia de blândeţea tranzitului venerian (nu se spune “venusian”) prin Balanţă, adică prin domiciliu, dar cu cât se vor apropia de 23 octombrie, cu atât mai mult se va intensifica o serie de stări de spirit care vor altera întrucâtva relaţiile conjugale.

Nu toate ieşirile au rost, unele nu au nici o logică, alta decât a unor trăiri şi emoţii afectate de Luna Nouă în Scorpion, de eclipsă şi de întreaga încărcătură a contextului astral pe care săptămâna sfârşeşte. Atenţie majoră pentru toţi cei implicaţi în procese, anchete, expertize, evaluări, depoziţii, mărturii. Riscul de a fi trădaţi sau puşi în situaţii grele, neplăcute sau periculoase abia începe. Analizaţi amănunţit comportamentul celor cu care fie vă aflaţi de mai mult timp în conflict deschis, fie cu cei care au început, aparent nemotivat, să se poarte duşmănos sau poate doar ciudat cu dv., fiindcă în realitate există o motivaţie bine ticluită.

Citeşte mai mult pe libertatea.ro