Horoscop Urania 29 aprilie – 6 mai 2017: Mercur nu mai este retrograd, dar problemele continuă. Cum începi luna în funcţie de zodie

Horoscop Urania 29 aprilie - 6 mai 2017: Celebrul astrolog a realizat previziunile pentru prima săptămână a ultimei luni de primăvară.

28 apr. 2017, 04:45
Horoscop Urania 29 aprilie – 6 mai 2017: Mercur nu mai este retrograd, dar problemele continuă. Cum începi luna în funcţie de zodie

Berbec

Între 29 și zorii zilei de 30 aprilie, discuții intense sau în varii ipostaze pe teme de educație, învățătură, perfecționare prin acumulare de cunoștințe. Posibile examene, audiții, vizionări. Deplasările de scurtă durată, pot avea un caracter neprevăzut. Unele dintre deplasările avute în vedere pentru această perioadă se pot modifica în ultima clipă. Atenție la limbaj, stil de exprimare și ton atunci când abordează subiecte delicate sau personale care îi pot „inflama” și nu-i vor pune într-o lumină avantajoasă. Între 30 aprilie (după ora 04:48′) și dimineața zilei de 2 mai, frământări legate de chestiunile familiale curente, de ordin relațional sau patrimonial. Dorința nativilor de a se refugia în sânul familie sau în spațiul protectiv al căminului. Între 2 mai (după ora 07:12′) și 4 mai la amiază, Berbecii vor deveni exigenți când va fi vorba de sentimente. Ei vor pretinde celor din jur manifestări de admirație și iubire dar, la rândul lor, nu vor oferi sentimente la fel de intense, ca și cum, acest noian de trăiri și emoții, li s-ar cuveni. Răstimp bun pentru sportivii profesioniști, pentru că-i va mobiliza la capitolul orgoliu, mândrie, ambiție sau voință, ceea ce poate avea un efect pozitiv asupra lor, făcându-i să se concentreze, în cazul unui concurs, meci, evaluare, pe ideea de succes, victorie sau performanță personală. Între 4 mai (după ora 12:47′) și 6 mai, trecătoare stări proaste legate de disfuncțiile fiziologiei ficatului sau a organelor interne localizate în abdomen. Posibilă problemă care enervează la locul de muncă (igienizare, deratizare, zugrăvire, redistribuire a birourilor, mutare). Din seara zilei de 4 mai, Mercur va reveni la mersul direct și va spori latura surprinzătoare a celor auzite dar și deciziile de ultimă oră pe care le vor lua sub presiunea momentului.

Taur

Între 29 și zorii zilei de 30 aprilie, va continua seria problemelor, mai mari sau mai mici, legate de bani, cheltuieli, plăți, retribuții. Uneori, discuțiile pe această temă, cu cei vizați să rezolve aceste chestiuni, se pot desfășura pe un ton ridicat. Între 30 aprilie (după ora 04:48′) și dimineața zilei de 2 mai, perioadă mai rezervată: Taurii nu vor avea chef de întâlniri și schimburi de impresii. Vor fi mai tăcuți, mai rezervați, mai prudenți. Perioadă bună pentru acumularea cunoștințelor prin memorizare. Numeroase premize legate de salariu, loc de muncă, contracte, parteneri sau speranțe și idealuri care se bat cap în cap ori care nu pot fi rezolvate decât cu prețul unei renunțări sau al unui compromis. Între 2 mai (după ora 07:12′) și 4 mai la amiază, este posibil să apară primele disonanțe legate de familie și profesie sau postură publică. Pentru moment, Taurii vor conștientiza ceea nu pot să facă, adică până unde se întind capacităților personale sau ale atribuțiilor și virtuților lor practice. Între 4 mai (după ora 12:47′) și 6 mai, preocupări legate de educația copiilor, de plasamentul cel mai adecvat pentru continuarea studiilor acestora în funcție și de cheltuielile pe care vor trebui să le susțină. În alt plan, dorință de limpezire a sentimentelor, analiză lucidă a tuturor situațiilor care au generat emoții de natură să-i tulbure. Se menține, ca notă generală, o stare de sănătate marcată de nervozitate, frecvente dezechilibre organice, tulburări ale funcțiilor cerebrale sau psihice (insomnii, migrene, tulburări vizuale, auditive, agitate, surescitate) de mai mică sau mai mare intensitate, în funcție de vârstă sau de tablou clinic general care se vor reflecta și în felul concret de a gândi, de a vorbi, de a decide sau de a relaționa până spre 9 mai, în această notă și, după aceea, cu alte note particulare, până spre 20 mai a.c.

Gemeni

Între 29 și zorii zilei de 30 aprilie, perioadă trăită intens, solicitantă, agitată. Germenii vor fi dinamici, comunicativi și „puși pe fapte mari”. Este perioada în care, în sufletul lor se nasc tot felul de idei, de planuri, de dorințe și se croiesc căi de acțiune, de atac. Unele dintre țintele acestor „atacuri” vor fi partenerii lor de viață, de afaceri ori dușmanii, antipaticii, rivalii. Atenție, nu chiar toate soluțiile care le vor trece prin minte ar trebui puse în aplicare oricât de mare ar fi dorința lor de a-i în lătura pe cei care le stau în cale. Între 30 aprilie (după ora 04:48′) și dimineața zilei de 2 mai, îngrijorări cu privire la soarta unor bani împrumutați unor prieteni sau dorința de a găsi o metodă de a debloca demersurile pentru a intra în posesia unei sume de bani sau a unii bun pe care și-l doresc de mult sau de care au, acum, mare nevoie. Dar, pentru asta, trebuie să vrea și să poată și alții: oameni, instituții, fundații ori restul familiei dacă este vorba de o donație sau o moștenire. Între 2 mai (după ora 07:12′) și 4 mai la amiază, Gemenii vizează un succes, o reușită sau, măcar, depășirea unui moment de baraj pentru ei (un concurs, o evaluare, susținerea unui test de verificare a competențelor). Între 4 mai (după ora 12:47′) și 6 mai, dorința de a tempera spiritele în familie, de a-i „pune la locul lor” pe unii mai rebeli sau de a pune capăt unor discuțiilor sterile. La sfârșitul săptămânii, opoziția Marte/Lună Neagră, pe axa caselor I – VII, poate alimenta un conflict conjugal, poate contribui la escaladarea unor litigii care pot ajunge în instanță; cei lezați, victimele adică, vor fi Gemenii. Din seara zilei de 4 mai, Mercur, Guvernatorul lor, va reveni la mersul direct, ceea ce va fi în avantajul lor, cel puțin ca rapiditate în gândire și abilitate în exprimare ori capacitate de a soluționa o problemă personală.

Rac

Între 29 și zorii zilei de 30 aprilie, universul interior al nativilor va fi mobilat cu intenții, dorințe, planuri, strategii. Mintea Racilor va fi neobosită. Tot timpul vor găsi o pricină care să-i nemulțumească și pe care să-și propună să o rezolve. Cel puțin la nivelul intențiilor, mobilizarea lor va fi exemplară. Dar, în plan practic, ei se vor lovi de o serie de condiții care vor complica sau vor împiedica punerea în aplicare a acestor planuri. Unele vor fi generate chiar de starea lor de sănătate care le va impune un răgaz pentru a se reface, o pauză, în toată această forfotă interioară și exterioară care nu le dă pace. Din punct de vedere medical, unii Raci se pot confrunta cu disfuncții la nivelul circulației arteriale în general, sau doar la nivelul membrelor inferioare, cu tulburări venoase, musculare sau osoase (în regiunea șold – coapsă, până la genunchi). Risc de fracturi, leziuni, striviri prin cădere sau lovire. Între 30 aprilie (după ora 04:48′) și dimineața zilei de 2 mai, Luna, în tranzit prin semnul lor zodiacal natal, va exacerba trăirile, reacțiile și impulsurile generate de evenimentele în mijlocul cărora trăiesc. Multe provocări, multe disensiuni și multe nereguli, abuzuri sau nedreptăți se pot amesteca, haotic, dându-le, bruma de echilibru interior, peste cap. Unele motive țin de ordinul fleacurilor, al evenimentelor efemere care se vor rezolva de la sine cu mai puțin consum nervos. Altele, însă, nu vor dispărea săptămâni și luni. Între 2 mai (după ora 07:12′) și 4 mai la amiază, discrete premize bănești în al căror joc (ca motiv de neliniște sau ca speranță într-un ajutor scontat), vor intra prietenii și cunoscuții nativului. Între 4 mai (după ora 12:47′) și 6 mai, lehamite, plictiseală și ostilitate față de orice vine să se adaoge la acest tablou încărcat. Pur și simplu, nu vor mai răspunde la provocări.

Leu

Între 29 și zorii zilei de 30 aprilie, se nasc ori se intensifică disensiunile între nativi și unele cunoștințe. Deși nota generală este de relații menținute la „foc mare” cu prietenii și anturajul, totuși, cu unii dintre ei, Leii pot intra în coliziune directă. Se pot confrunta pe idei sociale, politice, economice, religioase, pe interesele personale care intră în concurență pentru aceiași miză, ori ca rezultat al manevrelor pe care unele persoane le pot lansa în speranța că îl vor păcăli pe un nativ din Leu. Și-au și găsit cu cine s-o facă! Replica acestora va fi dură, fără milă, drept pentru care acele relații care se vor degrada, acum și în acest context, au slabe șanse să se mai refacă pentru că Leii nu vor uita afrontul. Nici relațiile sentimentale nu vor fi scutite de furtuni. Dacă o neîncredere mai veche va fi confirmată de o minciună descoperită în această perioadă, atunci relația se va rupe definitiv și fără prea multe explicații, în afara celor „ses quatre vérités”, cât să se „răcorească”. Între 30 aprilie (după ora 04:48′) și dimineața zilei de 2 mai, posibilă oboseală, dorință accentuată de odihnă, lipsa poftei de mâncare, respingerea unor gusturi și mirosuri, stare de neîmpăcare interioară, mai ales dacă ele sunt motivate de unele nereguli din viața nativului. Între 2 mai (după ora 07:12′) și 4 mai la amiază, dorință de emancipare, ambiție profesională și dorință de revanșă manifestată cu atât mai intens cu cât, la orizont, se conturează persoane ostile (șefi, subalterni, colegi, observatori din afară), care comentează critic activitatea lor. Între 4 mai (după ora 12:47′) și 6 mai, regândirea administrării banilor. Din seara zilei de 4 mai, Mercur va reveni la mersul direct și, în „colaborare” cu furtunosul Uranus, va provoca una sau mai multe schimbări bruște de interes, de opinie, de viziune sau de plan de viață.

Fecioara

Între 29 și zorii zilei de 30 aprilie, puternice provocări publice și profesionale, acolo unde există o logică prin biografia și statutul unui nativ. Motivul poate fi de ordin profesional, politic, de imagine, de notorietate, de autoritate sau de percepție publică. Fecioarele se vor bate pentru propria lor cauză, pentru apărarea unor valori în care cred sau a unor proiecte. Miza este una personală dar, felul în care se vor desfășura „ostilitățile”, va da impresia că Fecioara este în mijlocul unui război cu toată lumea care poate face victime colaterale în rândul unuia sau mai multor membri de familie, ceea ce sporește implicarea dar și forța cu care nativul se va bate pentru a-i apăra pe cei apropiați. Între 30 aprilie (după ora 04:48′) și dimineața zilei de 2 mai, atitudine rezervată, tăcută, față de prietenii lor care vor fi puși „sunt lupă” și analizați meticulos. Între 2 mai (după ora 07:12′) și 4 mai la amiază, moment în care Fecioarele își vor reface forțele, își vor ajusta tirul, miza și metodele pentru evenimentele apropiate în care vor fi implicați. Uriașă dorință de a înfrânge interdicțiile, barierele sau opozițiile mai ales dacă acelea sunt absurde, abuzive sau simple șicane. Între 4 mai (după ora 12:47′) și 6 mai, nativii vor face efortul de a-și impune calmul, răbdarea, detașarea de emoții, capacitatea de a rămâne indiferent la provocări, de a se stăpâni. Din seara zilei de 4 mai, Mercur, Guvernatorul lor, va reveni la mersul direct, venind în ajutorul acestor nativi care vor face efortul să rămână lucizi și raționali, metodici și eficienți. În plus, până spre 9 mai, această planetă care operează pe casa a VIII-a, le poate oferi soluții ingenioase, infailibile sau de-a dreptul uimitoare prin subtilitate, în a rezolva o chestiune care grevează statul lor patrimonial. Posibile schimbări surprinzătoare de statut financiar.