Horoscopul florilor de naştere: Ce zodie este TRANDAFIR

Descopera floarea de nastere care corespunde cu ziua ta de nastere si afla semnificatia acesteia in astrologie si in vechile mitologii.

RomaniaTV.net
05 mart. 2015, 14:06
Horoscopul florilor de naştere: Ce zodie este TRANDAFIR

Ianuarie – Garoafa

Proprietatile garoafelor au fost cunoscute pe la inceputul secolului al XIII-lea, in Tunisia, cand frunzele lor erau strivite si amestecate cu vin pentru a prepara un leac impotriva febrei. Mai tarziu, in timpul secolului al XVI-lea petalele de garoafa se amestecau cu zahar si se lasau la conservat astfel incat vindecau persoanele otravite.

O alta legenda spune ca in momentul in care Hristos a fost rastignit, mama Sa a inceput sa planga, iar in locurile in care picau lacrimile rasareau garofite roz care au ramas simbolul mamei peste secole.

Citeşte şi Horoscopul ROMÂNESC la dragostei

Asadar, garoafa semnifica puritate, sanatate si bogatie in acelasi timp. Pentru fiecare cultura garoafa are cate o semnificatie diferita ceea ce inseamna ca persoanele nascute in aceasta luna dezvolta personalitati complexe cu numeroase calitati spirituale.

Februarie – Violeta

Aici am sa va spun o poveste cu adevarat speciala si emotionanta in acelasi timp, o poveste ce are sa va incante inima de bucurie.

O veche legenda greceasca spune ca nimfa Io, fiica lui Inachus, zeul raurilor, a fost iubita de catre Zeus. Hera incepuse sa devina suspicioasa, insa Zeus o iubea atat de mult pe Io incat a vrut sa o ascunda de furia sotiei lui, transformand-o intr-o vita alba. Io a inceput sa planga din cauza mancarii cu care avea voie sa se hraneasca, asa ca Zeus, in speranta de a-i curma suferinta, a transformat lacrimile ei in flori dulci de violeta pe care nimfa le putea manca.

Se pare ca violeta, delicata floare, s-a nascut dintr-o poveste de iubire inedita ceea ce transmite persoanelor nascute in luna februarie un spirit romantic, emotionant si afectuos.

Citeşte şi Ce cărţi trebuie să citeşti în funcţie de ZODIE

Martie – Narcisa Galbena

Fiecare floare are cate o poveste interesanta, iar narcisa galbena nu face exceptie. Daca pana acum te gandeai la narcise ca la simple flori de primavara ce parfumeaza aerul cu aroma lor si coloreaza gradinile intr-un mod spectaculos, este timpul sa afli ce semnifica cu adevarat aceasta floare si care este povestea ei ascunsa.

Un mit grecesc aduce aminte de Proserpia, rapita de Poseidon in timp ce aduna crini. In momentul in care Proserpia a fost rapita, crinii au picat pe pamant transformandu-se in flori cu capul plecat in semn de suferinta pentru sarmana Proserpia. Florile au primit mai tarziu denumirea de narcise galbene.

Sunt flori nascute intr-un moment trist, dar prin delicatetea si frumusetea lor, prin parfumul puternic si aroma delicata ce o lasa in urma aduc cu ele un iz romantic, o stare de bine si de liniste.

Continuarea pe Kudika.ro.