Horoscopul Iadului: Misterul zodiilor întunecate

HOROSCOP: Fiecare dintre noi avem o parte intunecata, dar evitam sa vorbim despre ea. Va propunem sa aflam impreuna despre ce este vorba mai exact

20 oct. 2014, 09:53
Horoscopul Iadului: Misterul zodiilor întunecate

Berbec – Hel

Se spune ca aceasta zeita a intunericului se hranea cu sufletele celor care mureau rapusi de boala sau de varsta inaintata la care ajungeau. Masa ei purta denumirea de „foame”, cutitul se numea „infometare”, iar patul in care dormea se numea „boala”, datorita placerii indescriptibile de a se hrani cu sufletele celor rapusi de boli grave.

Chiar daca acest tablou este sinistru, berbecii nu reusesc sa ajunga atat de departe cu partea lor intunecata. Pot deveni adesea violenti verbal si posesivi.

Taur – Yama

Yama este regele iadului in religia budista si in cea hindusa. Se spune ca el a devenit regele iadului dupa ce sora lui, Yami, a vrut sa faca un copil cu el, dar Yama nu era de acord cu acest act de incest fiind condamnat la moarte. Pentru ca nu avea un copil si nu avea cum sa revina la viata, Yama a fost condamnat sa arda pentru totdeauna in flacarile iadului.

Infricosatoare prezentare ce ne-ar putea duce cu gandul la atributii negative ale taurilor, insa ei pot deveni rareori agresivi si prea incapatanati.

Gemeni – Mictlantecuhtli

Mictalantecuhtli este zeul intunericului in lumea intunecata a aztecilor avand o infatisare absolut terifianta. Este asemanat cu un schelet insangerat cu oase strivite in urechi. Acest zeu devora si se hranea cu frica de moarte fiind astfel unul dintre cei mai temuti zei ai intunericului.

Partea intunecata a gemenilor se constituie din limbajul jignitor si superficialitatea de care dau dovada.

Rac – Erlik

Erlik este asemanat cu diavolul in mai multe mitologii chiar daca are un rol foarte mare in creearea omenirii si a lumii. In unele povesti se spune ca este aruncat in apele ceresti in urma unor jigniri aduse la adresa creatorului, unde este obligat sa scoata oamenii din adancurile apelor. De aici el a plecat catre lumea intunecata unde a devenit conducatorul demonilor.

In cele mai intunecate momente, racii devin agresivi verbal, posesivi si extrem de sensibili.

Leu – Mot

Mot era judecatorul mortii, iar lumea lui era foarte murdara si intunecata de altfel. Se spune ca avea un apetit incredibil astfel incat ceilalti zei se temeau sa se apropie de el. Cu buza de jos putea atinge pamantul, iar cu cea de sus raiul, atat de infometat era zeul Mot.

Leii sunt aroganti in momentele lor intunecate si nu foarte bune. Pot da dovada de vanitate deseori.

Fecioara – Supay

Supay a fost unul dintre zeii morti si cel care conducea lumea intunecata. Imparatia lui se situa in cele mai intunecate colturi ale lumii demonilor de unde veghea asupra lor si se hranea cu teama si spaima celor din jur. In mod deosebit, cerea sa fie sacrificati 100 de copii anual pentru ca hrana lui sa fie completa.

La prima vedere fecioarele sunt persoane pasnice, insa daca le scoti din sarite devin foarte repede critice si usor agresive.

Balanta – Ereshkigal

Ereshkigal este zeita intunericului in Mesopotamia, iar in imparatia ei toate sufletele erau egale, indiferent ca era vorba despre sufletele zeilor sau ale muritorilor de rand. Drumul catre imparatia ei era numit „Drumul fara cale de intoarcere” pe care se aflau sapte porti intunecate. Vroia ca toti sa fie egali cand ajung in fata ei pentru a-si putea crea propria armata a mortii.

Balantele sunt firi calme si vesele, insa pot ajunge sa incalce regulile pentru a fi acceptate de catre cei din jur.

Scorpion – Batara Kala

Batara Kala patrona lumea intunericului impreuna cu sotia sa, Setesuyara. Batara Kala s-a nascut intr-un mod destul de ciudat: Batara Guru a fost refuzat de catre sotia sa in momentul in care acesta ii facea avansuri sexuale, drept urmare, samanta lui a cazut in ocean fiind mancata de un peste. Mai tarziu avea sa ia nastere Batara Kala, unul dintre demonii intunericului.

Scorpionii devin agresivi si razbunatori atunci cand lucrurile nu ies asa cum vor ei.

Sagetator – Susanoo

Susanoo nu a fost intotdeauna un zeu al intunericului. El adesea cobora pe pamant in cautarea de noi aventuri, insa in urma ofenselor aduse creatorului si surorii lui, a fost alungat din cele mai intunecate locuri de unde si-a torturat intreaga familie fiind unul dintre cei mai temuti zei ai intunericului.

Sagetatorii tind sa profite prea mult de pe urma celor in jur si nu le e teama de inselatorie atunci cand considera ca nu au de ales.

Citeşte mai mult pe horoscop.kudika.ro