Horoscopul lunii septembrie 2017: conjuncturi astrale care mai de care mai ofertante

Spre deosebire de ultima lună de vară, septembrie ne aduce o multitudine de conjuncturi astrale care mai de care mai ofertante. Este drept că deși o bună bucată din ele sunt armonioase, există o parte care ne pun vrând-nevrând la treabă. Nu ne rămâne decât să ne pregătim sufletește de ceea ce va urma, suflecându-ne mânecile și informându-ne care sunt aspectele începutului de toamnă.

11 aug. 2017, 13:00
Horoscopul lunii septembrie 2017: conjuncturi astrale care mai de care mai ofertante

Marte (Leu) trigon Uranus Rx (Berbec): praf de pușcă

În jurul datei de 2, Marte din semnul Leului aderă la un aspect armonios de trigon cu Uranus în mers aparent invers prin zodia Berbecului. Această configurație astrală poate transforma anumite evenimente cu potențial pozitiv în schimbări de macaz cu final neferit, cel mai probabil din cauza faptului că avem prea mult entuziasm sau acționăm pripit. Oricare ar fi situația, cert este că am avea mai mult de câștigat dacă am trece orice gest sau inițiativă și prin filtrul rațiunii la început.

Mercur Rx conjunct Marte (Leu): gesturi necugetate

În preajma zilei de 2, Mercur aflat în retrogradare prin zodia Leului se alătură lui Marte regăsit și el în același semn. Pe fondul acestui aspect, se prea poate ca, orbiți de un orgoliu scăpat de sub control, să adoptăm o atitudine orgolioasă ori chiar să acționăm într-un fel care ne trădează acest sentiment de vanitate. Poate că la început am putea fi mândri de cele întreprinse, dar nu va dura prea mult până când vom realiza că am greșit. Se recomandă să ne ne ținem ego-ul sub control.

Mercur revine la mersul direct prin semnul Leului: întoarcerea Regelui

Din 5 septembrie încolo, Mercur se mișcă din nou în sens direct prin zodia Leului. Dacă până în acest moment am acționat mânați de propriul orgoliu nesatisfăcut sau din dorința de a demonstra ceva, de acum înainte realizăm încetul cu încetul că măsura propriei persoane este dată de lucruri mult mai diferite. Așa se face că-n zilele care urmează dăm dovadă mai mult ca în mod normal de compasiune și generozitate, semn că am înțeles că nu putem crește decât prin cei de lângă noi.

Marte trece în zodia Fecioarei: pas cu pas

În aceeași dată, are loc ingresul lui Marte în semnul Fecioarei. Dacă pe parcursul tranzitului său prin zodia Leului, am fost teatrali în abordare, orgolioși în atitudine și demonstrativi în gesturi, acum s-ar putea să lăsăm faptele să vorbească pentru noi. Acțiunile pe care le întreprindem par să trădeze minuțiozitatea, seriozitate și simțul de răspundere cu care abordăm fiece activitate. Chiar dacă nu suntem productivi ca timp, sigur compensăm prin calitatea muncii pe care am depus-o.

Mercur intră din nou în semnul Fecioarei: minte ascuțită brici

După data de 10, Mercur tranzitează din nou zodia Fecioarei. Dacă în timp ce planeta informației și a comunicării ne-a împins la cicăleală și perfecționism dus la extrem în timpul retrogradării ei prin semnul Fecioarei, odată ce ajunge în acastă zodie pentru a doua oară, manifestăm calitățile acestei poziții ale sale. Așa se face că dăm dovadă, în săptămânile care urmează, de o abordare analitică a lucrurilor care contează, gândind lucrurile în mod rațional și acționând cu prudență.

Venus (Leu) trigon Saturn (Săgetător): cu capul în nori și picioarele pe pământ

În jurul datei de 12, Venus din semnul Leului aderă la o configurație astrală favorabilă de trigon cu Saturn din zodia Săgetătorului. Acest aspect cosmic anunță o perioadă de câteva zile mai mult decât benefică întrucât știm să ne bucurăm de viață cu măsură, fără a ne deda extremelor. Iată o perioadă numai bună pentru a întreprinde călătorii singuri sau în compania celor dragi. N-ar fi o idee rea nici să-i facem o surpriză partenerului de viață pentru a alunga din plictisul din cuplu.

Mercur conjunct Marte (Fecioară): precizie elvețiană

În preajma zilei de 16, se arată un interval de zile care favorizează, cu ajutorul conjuncției dintre Mercur din zodia Fecioarei și Marte din același semn, orice inițiativă profesională. Grație acestei configurații astrale, dispunem de claritatea în gândire necesară pentru a privi lucrurile exact cum sunt ele în realitate, dar și de capacitatea de a acționa într-un mod organizat și precaut. În acest fel, putem rezolva în timp util și cu eforturi limitate ceea ce altădată ne-ar lua o eternitate poate.

Venus (Leu) trigon Uranus Rx (Berbec): mici surprize

În jurul datei de 16, se întrevede perfectarea aspectului favorabil de trigon între Venus din zodia Leului și Uranus retrograd din semnul Berbeului. Pe fondul acestei configurații astrale, se prea poate să se lege relații de pe-o zi pe alta, semn că se arată o perioadă bună și pentru a readuce o doză de spontaneitate în cuplurile care au deja câțiva ani vechime. Escapadele-surpriză undeva în afara localității sunt și ele favorizate în preajma acestei date, aducând partenerii mai aproape.

Mercur (Fecioară) opoziție Neptun Rx (Pești): un moment de rătăcire

În preajma zilei de 20, se perfectează configurația astrală tensionată de opoziție dintre Mercur aflat în domiciliul său nocturn și Neptun retrograd din semnul Peștilor. Acest aspect cosmic are potențialul de a ne umbri judecata pentru câteva zile, timp suficient cât să luăm unele decizii care se bazează pe iluzii și nu pe realitate. Așadar, dacă avem impresia că unele lucruri sunt prea bune pentru a fi adevărate, s-ar putea ca intuiția să nu ne înșele. Trebuie să dăm dovadă de realism.

Venus poposește în Fecioară: dragoste cu lingurița

Tot în data de 20, Venus își face intrarea în zodia Fecioarei. Dacă în semnul precedent am iubit demonstrativ, cu vorbe mari și gesturi pe măsură, odată ce planeta dragostei și a socializării trece pragul zodiei căderii sale, lucrurile se vor schimba mult. Așa se face că pentru câteva săptămâni flacăra sentimentelor pe care le purtăm celui drag se va domoli, arzând la foc mic. Se anunță însă un moment bun să stabilim relații profesionale care se pot dovedi a fi de un real succes în viitor.

Mercur (Fecioară) trigon Pluto Rx (Capricorn): noi muncim, dar și gândim

În jurul datei de 22, se desăvârșește aspectul armonios de trigon dintre Mercur aflat în semnul Fecioarei și Pluto retrograd din zodia Capricornului. Iată o perioadă de câteva zile propice pentru orice inițiativă care presupune descoperirea de erori în sisteme de gândire, acțiune, la serviciu ori acasă. Cel puțin pentru o perioadă determinată de timp, avem darul de a găsi și a repara orice nu funcționează în jurul nostru, oricât de veche ar fi greșeala sau de bine înrădăcinată într-un întreg.

Marte (Fecioară) opoziție Neptun Rx (Pești): alergând după cai verzi pe pereți

În preajma zilei de 24, se formează configurația astrală disonantă de opoziție dintre Marte din zodia Fecioarei și Neptun care se mișcă aparent invers prin semnul Peștilor. Pe fondul acestui aspect cosmic, se prea poate să marșăm la viteză maximă în direcția unui țel nerealizabil sau a unui obiectiv iluzoriu. Cu toate că ne caracterizează pragramtismul perioada aceasta, există riscul să ne lăsăm totuși păcăliți de o țintă care nu poate fi atinsă. S-avem grijă nu ne lăsăm duși de val.

Mercur (Fecioară) careu Saturn (Săgetător): binecuvântări deghizate

În jurul datei de 25, se perfectează aspectul tensionat de careu dintre Mercur din domiciliul său nocturn și Saturn aflat în semnul Săgetătorului. Cu toate că avem parte de o configurație astrală disonantă, aceasta ne poate crea însă unele beneficii. Faptul că dăm dovadă de pragmatism, dar și minuțiozitate în gândire se poate combina frumos cu faptul că avem un sistem de referință solid. Este drept că avansăm mai greu fără a face compromisuri, dar sigur vom izbândi cu fruntea sus.

Venus (Fecioară) opoziție Neptun Rx (Pești): (dez)iluzii amoroase

În preajma datei de 29, se desăvârșește configurația astrală tensionată de opoziție dintre Venus din zodia căderii ei și Neptun retrograd din semnul Peștilor. Aceia dintre noi aflați într-o relație stabilă ar putea fi puși în fața faptului că și-au idealizat partenerul, atribuindu-i calități pe care acesta lu le posedă, iar cei care se află în plin proces de cucerire a unei persoane care le-a căzut cu tronc își pot da seama că au fost păcăliți. Așteptările neîmplinite par să fie sursa necazurilor.

Mercur ajunge în Balanță: alegeri (aparent) complicate

Din 30 septembrie încolo, Mercur poposește în semnul Balanței. Dacă în domiciliul său nocturn, planeta comunicării și a gândirii ne-a oferi discernământ și capacitatea de a lua decizii la rece, odată ce ajunge în zodia Balanței, multitudinea de opțiuni ne face alegerile mult mai dificile. Cu toate acestea, chiar dacă investim timp și energie în acest proces, măcar avem certitudinea în cele din urmă că am cântărit orice variabilă. Nu e ușor, dar noi suntem cei care vor avea de câștigat.

După cum se poate constata din paragrafele de mai sus, prima lună a sezonului autumnal pare a fi una dinamică așa cum bine îi șade celei care deschide anotimpul recoltelor. Așa se face că, prin intermediul configurațiilor astrale pe care le propune, vom culege beneficiile gândurilor, faptelor și realizărilor pe care le-am făcut în prima jumătate a anului. Ne alegem cu ceea ce am semănat.

Miscarea planetelor si evenimentele astrologice

Soarele tranzitează Fecioara până pe 22 septembrie ora 22:01 când poposește în Balanță;
Lună Plină în Pești pe 6 septembrie ora 9:03, Lună Nouă în Fecioară pe 20 septembrie ora 20:30;
Mercur se mișcă în sens aparent invers prin Leu până pe 5 septembrie ora 13:29, când revine la sensul de mers direct, traversând Leul până până pe 10 septembrie ora 4:38, moment în care ajunge în Fecioară, domiciliul său nocturn prin care se mișcă până pe 30 septembrie ora 2:42, când intră în Balanță;
Venus se deplasează prin Leu până pe 20 septembrie ora 3:15, moment în care intră în Fecioară;
Marte tranzitează Leul până pe 5 septembrie 11:34, când poposește în Fecioară;
Jupiter se mișcă prin Balanță pe tot parcursul lunii;
Saturn se deplasează prin Săgetător pe toată durata lui septembrie;
Uranus retrogradează prin Berbec pe tot parcursul acestei luni;
Neptun tranzitează în sens invers Peștii pe toată durata lui septembrie;
Pluto se mișcă în sens aparent invers prin Capricorn până pe 28 septembrie ora 21:35, moment în care revine la mersul direct.

Sursa: astrodex.ro