Horoscopul zeilor indieni: Izvorul de cunoaştere în funcţie de ziua naşterii

Protectia mistica a legendelor fluviului Gange in functie de ziua nasterii.

28 oct. 2014, 14:22
Horoscopul zeilor indieni: Izvorul de cunoaştere în funcţie de ziua naşterii

Zeita Kali

Ziua nasterii: 1,10, 11, 21, 31

In general, Kali este considerata zeita timpului si a schimbarii insa de cele mai multe ori, ea este asociata cu energia vitala care va daiui vesnic. Numele sau provine de la ”kale”, care poate insemna, in functie de context, negru, timp,moarte, biruitor al mortii. Acceptul general este, insasi, acela ca numele zeitei se traduce prin scurgerea timpului, scrie Kudika.ro.

Desi de cele mai multe ori, ea este reprezentata ca o figura intunecata si violenta, Kali este considerata o divinitate benefica,inzestrata uneori cu trasaturi materne. In anumite ritualuri, zeita Kali este divinizata cu numele de ”Bavatarini” care inseamna salvatoarea universului.

Citeşte şi Horoscop deosebit: Zodiacul florilor de naştere

Cei pe care ea ii protejeaza sunt oameni iuti din fire si actioneaza de multe ori inainte sa se gandeasca la consecinte. Sunt persoane darze, hotarate si foarte sigure pe ele. Atunci cand ei sau persoanele iubite se simt amenintati, oamenii nascuti in aceste zile sunt agresivi si isi apara familia cu ferocitate de leoaica.

Zeul Brahma

Ziua nasterii: 2, 12, 22, 24, 26

Brahma este zeul indian al creatiei si una dintre cele trei parti ale Trimurti, alaturi de Shiva si Vishnu. El este unicul nascut din sine insusi, nu dintr-o mama ci dintr-o floare sfanta de lotus, crescuta la randul ei din trupul lui Vishnu la inceputurile timpului. O alta legenda spune ca Brahma s-a nascut in apa, dintr-un ou de aur. O parte din materia continuta de coaja pretioasa i-a dat viata lui Brahma iar din restul a fost construit Universul.

Brahma are 10 fii si o singura fiica, fiecare dintre copiii sai nascuti dintr-o parte a corpului sau. De fapt, se crede ca pe aceasta legenda este intemeiat sistemul de caste din India: fiecare categorie corespunde unei zone a trupului divin al lui Brahma.

Citeşte şi Horoscopul dragostei: Zodiile şi cântecul inimii lor în dragoste

Persoanele nascute sub protectia lui Brahma sunt definite de perfectionism si sete de cunoastere, doua trasaturi de pe urma carora au foarte multe de castigat, atat timp cat le valorifica inr-un mod productiv si fara intentii rele. In caz contrar, nevoia lor de a face totul cel mai bine ii poate macina cu timpul si se poate transforma in invidie.

Zeul Vishnu

Ziua nasterii: 3, 13, 19, 23, 29

Zeul este una dintre cele mai importante figuri din panteonul indian si este slavit deseori sub avatarurile ale, Krishna si Rama. El este insotit de atributele Paramatama sau Parameshwara, spiritul suprem. Vishnu este esenta tuturor lucrurilor si fiintelor, stapanul timpului, facatorul si distrugatorul tuturor formelor de existenta din intreaga lume si cel care alimenteaza universul cu energia sa divina.

De fapt, Vishnu insusi este esenta divina iar intruchiparea sa nu poate fi inchipuita de mintea omeneasca. Pe de cealalta parte, in scrierile sacre Purana, el este descris ca avand culoare norilor grei de ploaie, cu patru maini in care tine o floare de lotus, un buzdugan, o scoica si o roata.

Continuarea horoscopului pe Kudika.ro.