HOROSCOP: Tot ce trebuie să ştii despre zodia Vărsător

HOROSCOP: Zodia Vărsător, Aquarius în limba latină, reprezintă a 11-a zodie pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii, cu începere din 20 ianuarie, încheindu-se pe 18 februarie.

19 ian. 2015, 11:32
HOROSCOP: Tot ce trebuie să ştii despre zodia Vărsător

HOROSCOP: Acest semn zodiacal simbolizează priceperea și înțelepciunea. Este cunoscut ca fiind semnul geniului, mai mult de jumătate dintre cei mai celebri oameni ai lumii sunt născuți în Vărsător sau au ascendent în Vărsător. Constalația Vărsătorului conferă nativului aptitudini pentru artă și aduce succese prin opere remarcabile.

Zodia Vărsător este o zodie masculină de aer, dominată de planetele Saturn și Uranus. Reprezintă și semnul umanității, ceea ce înseamnă că nativi acestei zodii iubesc oamenii și militează pentru drepturile lor. Este simbolul prieteniei și al fraternități, întotdeauna nativii sunt dispuși să dea o mână de ajutor, și nu o fac numai din politețe. Calitatea definitorie pentru această zodie este stabilitatea.

Veștile frumoase pentru nativi zodiei vin în 2015 dinspre Jupiter, care în prima parte a anului favorizează dragostea și mariajul, iar în extenso, relațiile, inclusiv de colaborare sau de afaceri. În partea a doua a anului Jupiter este prielnic chestiunilor bănești, aducând avantaje prin terți, contacte bune cu mediile financiare, cadouri etc. Anul 2015 este excelent pentru informare, învățare, creativitate intelectuală și comunicare.

Cei născuți sub acest semn nutresc sentimente sincere și profunde pentru cei din jurul lor, considerând că „misiunea” lor terestră este de a se situa în fruntea maselor și a duce mai departe lupta pentru drepturile semenilor. În plus, sunt foarte exigenți cu ei înșiși și niciodată nu-și neglijează obligațiile asumate.

Vărsătorul simte o nevoie acută de a-și face prieteni cât mai mulți și nu suportă în niciun fel izolarea. Deși relațiile nativului Vărsător cu ceilalți sunt relativ calde și amicale, totuși starea emoțională și mesajele pe care acesta le transmite celorlalți sunt primite cu reticență, întrucât ele îndeamnă la acțiuni îndrăznețe și pline de neprevăzut. Vărsătorul este adulat de foarte multe persoane din preajmă și multe dintre acestea ar dori să se numere printre prietenii săi, dar modul său de a concepe relațiile interumane este uneori destul de deranjant, întrucât are tendința de a cere mult prea mult. În același timp, este o persoană extrem de intuitivă, simte apropierea unui pericol și are o antipatie instinctivă pentru cei ce le-ar putea face rău. Acest spirit de autoapărare și conservare îi influențează puternic caracterul. Nativul Vărsător este o persoană hotărâtă, răbdătoare și simpatică, iar antipatia lui este clară și fermă, direct exprimată.

Cei născuți în Vărsător respiră dorința de independență și de înnoire. Au o fire originală, permanent în căutare de nou și schimbare. Sunt imprevizibili, imaginativi, dornici să își dezvolte ideile. Planeta Uranus, care îi patronează, le conferă vioiciune și originalitate. Pentru acești nativi viitorul a început deja. Deși individualiști, le place societatea, în care strălucesc.

Deși în esență sunt avangardiști în tot ceea ce întreprind, nu li se poate trece cu vederea un anumit tradiționalism, care îi face adeseori să pară arhaici, demodați. Morala lor este rigidă puritană, iar vederile lor pot fi foarte înguste.

Piatra mistică — ametistul, granatul 
Ziua norocoasă — miercuri, sâmbătă 
Numerele norocoase — 4, 7 și 8 
Culori norocoase — tentele pastelate de albastru și gri 
Simțul cel mai dezvoltat — mirosul 
Anotimpul caracteristic — primăvara

Nativul cu ascendent în Vărsător este în primul rând un personaj misterios. Timiditatea și neimplicarea emoțională sunt mai pregnante decât la nativul din zodia Varsatorului, ca și firea independentă și nonconformismul.

Bărbatul Vărsător este nobil, original și de aceea adesea de neînțeles. Nonconformist, antiburghez, își interiorizează reveriile, ceea ce din exterior îi dă uneori un aer ciudat. Loial în căsnicie, ceea ce contează pentru el este ca soția să-i fie o adevărată prietenă. Rareori și în cine știe ce împrejurare deosebită vom întâlni un bărbat din zodia Vărsător vulgar în vorbă, gest sau faptă. Norocos, idealist și nu foarte practic, imprevizibil și contradictoriu, generos și plin de surprize, puțin ipohondru și chinuit de cele mai diverse fobii, bărbatul Vărsător este o personalitate adesea fascinantă. Cum orice medalie își are și reversul său, ei pot deveni violenți și agresivi în anumite împrejurări nefavorabile și atunci tenacitatea îi face adversari de temut.

Femeia Vărsător este recunoscută în general după îndemânarea care o definește. Ea simte permanent nevoia de a face ceva util și pe măsura aptitudinilor pe care le are. Este plină de farmec, mereu în avangardă, îndreptată spre tot ceea ce este nou și original. Drăguță, amabilă și miloasă, extrem de prietenoasă și, în același timp, extrem de independentă. Știe să se distreze și este mai atrasă de compania bărbaților decât de cea a femeilor. Cu toate acestea, se căsătorește destul de târziu. Își crește foarte bine copiii, acordându-le o mare libertate, înțelegere și blândețe.

Copiii născuți în Vărsător sunt liniștiți și dificili în același timp. Uneori par enigmatici, interiorizați, chiar excentrici. Nu sunt întotdeauna ușor de înțeles și au tendința de a se izola de părinți, neavând încredere în capacitatea adulților de a le înțelege gândurile iscoditoare și permanent alertate de câte un lucru nou. Iubesc natura, animalele și adoră jucăriile mecanice. Își doresc să ajungă exploratori pe tărâmuri necunoscute, arheologi, astrologi, de regulă în domenii de avangardă.

Sănătatea: Nativul din Vărsător este predispus la boli ale inimii, spatelui, circulației sanguine (în special varice). Este vulnerabil la schimbările de vreme și are nervi sensibili. Vărsătorul guvernează sistemul circulator și gleznele, ceea ce înseamnă că aceste zone pot fi mai sensibile decât altele. Acești nativi au nevoie de o dietă bogată în magneziu, pentru a-și susține sistemul nervos și inima (guvernată de Leu, opusul Vărsătorului, pe cercul zodiacal). Ori de câte ori au probleme de sănătate, pot apela cu încredere la metode alternative de terapie (acupunctură, bionergoterapie, reflexoterapie), care, în cazul lor, dau rezultate rapide.

Alimente benefice — fructe, ceaiuri din frunze și fructe, carne de pasăre, carne din zona membrelor inferioare ale unor animale, crudități.

Compatibilitate cu alte zodii 
Excelentă (100%) — Vărsător, Gemeni, Balanță 
Bună (80%) — Berbec, Săgetător 
Delicată, riscantă (60%) — Taur, Scorpion 
Dificilă, dar interesantă (50%) — Leu 
Dificilă, cu datorii karmice (20%) — Fecioară, Rac 
Nerecomandabil (10%) — Pești, Capricorn

Personalități de la noi născute în zodia Vărsător: istoricul Gheorghe I. Brătianu, scriitorul Petru Creția, actrița Dorina Chiriac, scriitoarea Dora D’Istria (pseudonimul literar al Elenei Ghica), scriitorul Mircea Streinul, compozitoarea și profesoara de canto Camelia Dăscălescu, actorul Grigore Vasiliu Birlic, criticul literar și prozatorul Silviu Angelescu, scriitorul Ion Luca Caragiale, actorul Florin Piersic, actorul Victor Rebengiuc, actorul Ștefan Iordache, sportivul Mihai Leu, fostul internațional Gheorghe Hagi.

Personalități de pe tot mapamondul născute în zodia Vărsător: designer-ul francez Christian Dior, actorul american Telly Savalas (Aristotelis Savalas), actorul englez Benny Hill, tenorul spaniol Placido Domingo, actrița americană Karina Lombard, filosoful și eseistul englez Francis Bacon, poetul englez Lord George Gordon Byron, actorul american John Belushi, actrița germană Nastassia Kinski, pictorul italian Giovanni Lanfranco, regele Ludovic al XV-lea, președintele american Ronald Reagan, regina Beatrix a Olandei, prințesa Caroline de Monaco, președintele rus Boris Elțîn, compozitorul german W.A. Mozart, scriitoarea engleză Virginia Woolf, muzicianul englez Phil Collins, cântăreața și actrița columbiană Shakira, actrița și regizoarea americană Jennifer Aniston.