Hotărârea Parlamentului privind noul Guvern, publicată în Monitorul Oficial

Hotărârea privind modificarea structurii și compoziției politice a Guvernului a fost publicată marți în Monitorul Oficial.

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 18:11
Hotărârea Parlamentului privind noul Guvern, publicată în Monitorul Oficial

Actul normativ este semnat de președintele Camerei, Valeriu Zgonea, și de Cristian Sorin Dumitrescu, din partea Senatului.

Hotărârea privind modificarea structurii și compoziției politice a Guvernului României a fost adoptată marți de plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului cu 346 voturi pentru și 191 împotrivă.

În favoarea noului Guvern au votat PSD, UNPR, PC, UDMR și grupul minorităților naționale, iar împotrivă s-au pronunțat PNL, PDL și PP-DD.

Zgonea: Este totul perfect legal și constituțional

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat marți seara că este regulamentară semnarea hotărârii privind noul Guvern de către el și vicepreședintele Senatului, în condițiile în care Crin Antonescu și-a anunțat demisia.

„Este totul perfect legal și constituțional. Hotărârea Parlamentului, semnată de către cei doi președinți de ședință, domnul Dumitrescu (n.r. — vicepreședintele Senatului, Cristian Dumitrescu) și de mine. Este regulamentar. Adică, dacă îi vine rău președintelui Senatului și îl înlocuiește la final un vicepreședinte al Senatului, pe cale de consecință, domnia sa semnează ultimul”, a explicat Zgonea.

Referitor la demisia lui Crin Antonescu, președintele Camerei Deputaților a spus: „Eu nu anunț demisia domnului Antonescu. Demisia este un act unilateral. Domnia sa a anunțat aici, în plenul reunit, nu există o prevedere, dar bănuiesc că dacă a anunțat înseamnă că își dă demisia, se vor face alegeri la Senat”, a conchis președintele Camerei Deputaților.