Hotelul de gheaţă de la Bâlea. Când se deschide sezonul şi care sunt preţurile

La Bâlea Lac, la peste 2000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, a început construcţia renumitului hotel de gheaţă. Tema din acest an este muzica, astfel cele 14 camere ale hotelului vor purta numele unor muzicieni şi compozitori renumiţi din Romania, dar şi din străinătate. Materia primă pentru construcţie este gheaţa din Lacul Bâlea. Blocurile uriaşe sunt zidite cu apă şi zăpadă, iar hotelul a prins deja contur. Pe lângă hotel vor fi construite şi trei igluuri. 

RomaniaTV.net
12 dec. 2017, 14:03
Hotelul de gheaţă de la Bâlea. Când se deschide sezonul şi care sunt preţurile

Anul acesta, studenţii de la arhitectură vor crea interiorul camerelor de gheaţă. A fost organizt un concurs în urma căruia 5 studenţi au fost desemaţi câştigători. Ei se vor ocupa de proiectele de decorare a camerelor. 

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac. SEZONUL INCEPE IN 23 DECEMBRIE 2017

În crestele grandioase ale munţilor Carpaţi, reînvie în fiecare an palatul de cleştar al României, Hotelul de Gheaţă. Într-un cadru de poveste, sute de oaspeţi trec pragul şi regăsesc la înălţimi culminante, liniştea de deasupra lumii. In fiecare an, camerele din Hotelul de Gheata sunt unice. Anul acesta, tematica este „Lumea muzicii in gheata”. 

Fiecare cameră a hotelului are o poveste unică. Mobilierul din camere este unicat, iar paturile, realizate din blocuri de gheaţă, sunt acoperite cu o saltea moale, lenjerie, pături şi blănuri pufoase. Înainte de culcare, oaspeţii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius. Aşadar, nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa frigului, deoarece gazdele asigură condiţii optime pentru oaspeţii lor.

Hotelul de Gheaţă dispune de 14 camere duble cu pat matrimonial, iar pentru cei care doresc mai multă intimitate sunt bine-veniţi să înnopteze în unul din cele 6 igluuri de lângă hotel. Cazarea în camera dublă costă 100 de euro, iar cazarea în igloo – 150 de euro. 

Program Hotelul de Gheata

Program de vizitare: 09:00 – 17:00
Check-in: dupa 17:00 (Receptie Cabana Balea Lac)
Cina in Restaurantul de Gheata: 19:30
Program Barul de Gheata: 09:00 – 22:30
Check-out cazati: 08:00