Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se deschide de Crăciun. Află care sunt preţurile

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi deschis chiar de Crăciun, pe 25 decembrie. Tematica de anul acesta a hotelului este "Baroque in Ice" (Baroc în Gheaţă), iar camerele vor fi decorate potrivit ei.

26 nov. 2013, 07:13
Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac se deschide de Crăciun. Află care sunt preţurile

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, din munţii Făgăraş, este singurul astfel de hotel din Europa de Est şi a fost deschis pentru prima dată în 2005. De atunci, el este reconstruit în fiecare iarnă din blocuri imense de gheaţă, tăiate şi scoase direct din Lacul Bâlea. Pentru fixarea cărămizilor de gheaţă şi finisarea zidurilor se foloseşte zăpadă.

În fiecare an, hotelul spune câte o poveste, care poate fi observată în decorul şi arhitectura camerelor, precum şi în evenimentele organizate. Hotelul are şi un restaurant şi un bar de gheaţă, iar lângă el, începând din luna ianuarie se deschide şi biserica de gheaţă.

Dacă vreţi să vă petreceţi Crăciunul, Revelionul sau vacanţa de iarnă la hotelul de gheaţă trebuie să vă faceţi rezervări din timp. Astfel, în noaptea de Anul Nou, pe 31 decembrie, hotelul este deja ocupat în mare parte. Aveţi de ales între 12 camere de gheaţă standard sau 3 camere Igloo.

Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă, însă sunt acoperite cu o saltea moalte, lenjerie, pături şi blănuri pufoase. Mai mult, înainte de culcare primiţi saci călduroşi de dormit, întrucât temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi 2 grade C.

Preţul pentru o cameră standard pe noapte este de 400 de lei – circa 90 de euro, iar pentru o cameră Igloo este de 600 de lei – circa 135 de euro. Copiii între 6 şi 15 ani primesc o reducere de 50%, iar copiii sub 6 ani stau gratis. Micul dejun nu este însă inclus în preţ şi costă 25 de lei de persoană.

FOTO: Paul Albu

FOTO: Ovidiu Balaban

FOTO: Chris Burton

Biserica de Gheaţă, FOTO: Igor Marinovic