Hoţi prinşi în flagrant în timp ce furau o poşetă dintr-o maşină staţionată la stop

Poliţiştii Capitalei au prins în flagrant delict doi bărbaţi, de 38 şi 26 de ani, imediat după ce ar fi sustras, prin spargerea geamului şi smulgere, o poşetă de pe scaunul dreapta faţă al unui autoturism condus de o femeie, care se afla la semafor.

12 nov. 2014, 09:43
Hoţi prinşi în flagrant în timp ce furau o poşetă dintr-o maşină staţionată la stop

„Ca urmare a intervenţiei prompte, prejudiciul de aproximativ 5.000 de lei produs în urma infracţiunii a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate, femeia având în poşetă acte, bani, două telefoane mobile şi alte obiecte personale”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) remis miercuri AGERPRES.

Imediat după sesizarea comiterii infracţiunii, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale – Sector 1, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, au blocat în trafic autoturismului celor doi. Bănuiţii au refuzat să oprească şi să se supună somaţiilor legale, fapt pentru care s-a folosit forţa la încătuşarea lor.

Bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei, în seara de marţi, imediat după incident, unde în urma cercetărilor şi audierilor a rezultat că aceştia ar mai fi comis alte asemenea două fapte.

„Astfel, la 20 octombrie, în jurul orei 20,00, ar fi sustras o geantă cu bunuri personale, aflată pe scaunul din dreapta al unui autoturism oprit la semafor, după ce a deschis portiera neasigurată a autoturismului. În data de 10 noiembrie, în jurul orei 22,50, ar fi spart geamul portierei asigurate, din dreapta faţă, al unui autoturism staţionat la semafor. În acest caz prejudiciul se ridică la aproximativ 4.500 de lei”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, s-a constatat şi faptul că în ziua de 10 noiembrie, unul dintre bănuiţi ar fi condus un autoturism, cu numere de înmatriculare străine, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie, furt şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.