Hoţi prinşi în flagrant într-un depozit din Sectorul 5 al Capitalei

Poliţia Capitalei a destructurat un grup infracţional specializat în săvârşirea de furturi din societăţi comerciale, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

18 mart. 2018, 13:02
Hoţi prinşi în flagrant într-un depozit din Sectorul 5 al Capitalei

Sâmbătă seară poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant cinci bărbaţi care au sustras mai multe bunuri dintr-un depozit din sectorul 5.

„La data menţionată, în jurul orei 20,30, poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Sector 5 şi ai Secţiei 18 au prins în flagrant cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, imediat după ce au pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Sectorul 5, de unde au sustras mai multe cabluri şi bare din cupru, precum şi un compactor, creând astfel un prejudiciu estimat la 5.500 de lei. Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că cei cinci, împreună cu alţi trei bărbaţi şi o femeie, fac parte dintr-un grup infracţional specializat în săvârşirea de furturi din societăţi comerciale pe timp de noapte şi au pătruns prin efracţie în spaţii de depozitare pentru materiale neferoase, de unde au sustras bunuri, printre care conductori din cupru şi aluminiu, după care le valorificau prin intermediul a centrelor de colectare a materialelor neferoase ce nu respectau prevederile legale”, se arată în comunicat.

Duminică, poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară, iar în urma investigaţiilor efectuate au fost depistate şi conduse la sediul Secţiei 18 Poliţie toate cele nouă persoane implicate.

În sarcina celor în cauză s-a reţinut comiterea a cinci infracţiuni de furt din societăţi comerciale, începând cu luna octombrie 2017, printre bunurile sustrase fiind cabluri electrice din cupru, transformator curent, piese componente ale sistemului electric feroviar şi diverse scule electrice, prejudiciul total creat prin comiterea faptelor fiind de aproximativ 873.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi favorizarea infractorului, cu opt persoane în stare de reţinere, urmând a fi prezentate magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, se mai arată în comunicat.