Hoţii care au furat fiola cu sânge al fostului papă Ioan Paul al II-lea au fost arestaţi

Doi tineri bărbaţi au fost arestaţi, joi, după ce au furat de curând o relicvă religioasă ce conţinea o bucată de ţesătură îmbibată cu sânge al fostului papă polonez Ioan Paul al II-lea, însă pânza în cauză a rămas de negăsit, a anunţat presa italiană.

RomaniaTV.net
31 ian. 2014, 13:01
Hoţii care au furat fiola cu sânge al fostului papă Ioan Paul al II-lea au fost arestaţi

Potrivit Primadanoi, un cotidian local online din regiunea Abruzzo, unde furtul a fost comis în urmă cu aproape o săptămână, cei doi bărbaţi arestaţi, toxicomani, în vârstă de 23 de ani, respectiv 24 de ani, erau cunoscuţi de poliţişti şi au recunoscut deja că au furat acea relicvă.

Ei au fost arestaţi după ce au agresat în urmă cu câteva zile un şofer de autobuz, recunoscând după aceea şi furtul relicvei. Însă doar cadrul metalic, aparent aurit, a fost recuperat.

Cei doi bărbaţi spun că au aruncat acea bucată de ţesătură, dar anchetatorii au dubii mari în legătură cu această versiune a faptelor, afirmă aceeaşi sursă, citată de Mediafax.

Agenţia de presă Ansa relatează însă că trei persoane au fost arestate şi că acestea nu cunoşteau valoarea reală a relicvei pe care au aruncat-o într-un loc pe care nu şi-l mai amintesc.

Relicva a fost oferită în 2011 micuţei biserici San Pietro della Ienca, unde fostul papă polonez, decedat în 2005, obişnuia să se plimbe şi să schieze, de către Stanislaw Dziwisz, actualul cardinal al Cracoviei, care a fost până în 2005 secretarul personal al papei Ioan Paul al II-lea.

Presa locală a afirmat că bucata de pânză provenea din îmbrăcămintea pe care Ioan Paul al II-lea o purta în momentul în care a fost împuşcat de extremistul turc Mehmet Ali Ağca, în mai 1981.

Cardinalul Dziwisz le-a cerut, miercuri, autorilor furtului să restituie obiectul furat, „înainte de canonizarea lui Ioan Paul al II-lea”.

„Nu găsesc o explicaţie pentru acest gest, este vorba probabil doar de un act de vandalism”. Înaltul prelat polonez a îndepărtat prin această declaraţie teza evocată de anumite surse din mass-media referitoare la un furt comis în scopuri sataniste. Potrivit cardinalului polonez, „relicva nu are nicio valoare comercială, ci doar o uriaşă importanţă afectivă”.

Ioan Paul al II-lea şi papa italian Ioan al XXIII-lea vor fi canonizaţi pe 27 aprilie în cadrul unei sărbători unice la Vatican, a anunţat, în septembrie 2013, papa Francisc.

Pe 27 aprilie 2014 va fi celebrată Duminica Milei Divine, o sărbătoare creată de fostul papă polonez.