Hoţul de la Castelul Corvinilor a fost condamnat la închisoare

Bărbatul acuzat că a furat anul trecut peste 170.000 de lei din casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare printr-o sentinţă a magistraţilor Judecătoriei Hunedoara, care l-au găsit vinovat de comiterea infracţiunii de furt calificat, decizia nefiind definitivă.

RomaniaTV.net
11 ian. 2018, 09:44
Hoţul de la Castelul Corvinilor a fost condamnat la închisoare

În sentinţa publicată joi pe portalul instanţelor de judecată se arată că bărbatul va trebui să restituie banii furaţi către Primăria Hunedoara, care a fost parte civilă în proces.

Astfel, instanţa „obligă pe inculpatul Gal Gabriel să plătească părţii civile suma de 174.382,26 lei, reprezentând daune materiale”, se precizează în hotărârea magistraţilor.

Procesul a avut loc miercuri, iar sentinţa poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Bărbatul condamnat are 31 de ani şi a fost principalul suspect în cazul furtului comis în noaptea de 1 spre 2 mai 2017 la Castelului Corvinilor din Hunedoara, când din casieria muzeului au dispărut peste 170.000 de lei proveniţi din vânzarea biletelor de intrare.

Poliţia a fost sesizată de furtul sumei de bani de către un agent de pază, care a observat că geamul de la intrarea în casierie era spart şi că persoane necunoscute pătrunseseră în casa de bilete.

La câteva zile de la anunţarea furtului, tânărul a fost reţinut de poliţişti în secţia de Ortopedie a Spitalului Municipal din Hunedoara, unde se internase din cauza unei fracturi la gleznă. Ulterior, suspectul a fost arestat preventiv.

După acest incident, conducerea Primăriei Hunedoara, de care aparţine Castelul Corvinilor, a montat gratii din metal la uşa casieriei.