Howard Hodgkin a murit la vârsta de 84 de ani

Howard Hodgkin, un reprezentant de seamă al curentului abstract din arta britanică modernă, a murit, joi, la Londra, la vârsta de 84 de ani, informează BBC.

RomaniaTV.net
09 mart. 2017, 14:59
Howard Hodgkin a murit la vârsta de 84 de ani

Howard Hodgkin, un pictor şi ilustrator abstract, a reprezentat ”o personalitate centrală în arta contemporană timp de peste o jumătate de secol”, au declarat reprezentanţii galeriilor Tate din Marea Britanie. ”A fost unul dintre cei mai mari artişti şi colorişti din generaţia sa”, a spus Nicholas Serota, directorul galeriilor Tate. Operele pictorului Howard Hodgkin au fost expuse în marile galerii şi muzee din lume, inclusiv la British Museum şi Tate Museum din Londra şi MoMA din New York.

Stilul său a fost influenţat de pictura franceză din secolul al XIX-lea, în special de operele create de Edgar Degas, Edouard Vuillard şi Pierre Bonnard, dar şi de căldura şi culorile peisajelor din India, o ţară pe care a vizitat-o de multe ori. Născut la Londra, artistul britanic s-a mutat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în Statele Unite, dar a revenit după război în Marea Britanie, unde a studiat la Camberwell School of Art şi Bath Academy of Art. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se află şi unul dintre cele 12 afişe oficiale ale Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012. Afişul său, intitulat ”Swimming”, prezintă o siluetă care înoată în apă.