HRISTOS A ÎNVIAT! Milioane de români au luat Lumina Sfântă în Noaptea de Înviere VIDEO

Oamenii au mers în Noaptea de Înviere la slujbă şi au primit binecuvântarea preoţilor. Credincioşii au cântat "Hristos a Înviat", au primit Lumina Sfântă şi s-au rugat pentru sănătate şi o viaţă mai bună.

20 apr. 2014, 05:59
HRISTOS A ÎNVIAT! Milioane de români au luat Lumina Sfântă în Noaptea de Înviere VIDEO

În Bucureşti, mii de oameni au mers la Catedrala Patriarhală, unde Preafericitul Părinte Daniel le-a oferit Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim. În toate bisericile, românii au primit cu smerenie Lumina Învierii.

În Constanţa, sute de credincioşi au primit Lumina Sfântă de la IPS Teodosie. „Dumnezeu să primească jerfta nopţii şi bucuria credinţei să ne salutăm si să primim pe Hristos în sufletele noastre şi să credem ceea ce rostim: Hristos a Înviat„, a spus IPS Teodosie.

Citeşte şi: MESAJE DE PASTE. Urări haioase pentru cei dragi de Paşte 2014

La Sinaia, turiştii şi localnicii au aşteptat în ploaie să ia lumină. „Ne rugăm pentru bine, să fie pace în ţară. Suntem cu prietenii din Anglia şi este un moment extraordinar ca şi ei să vadă ce se întâmplă la noi„, a declarat un turist din Constanţa.

Şi la Braşov, oamenii au mers să ia Lumină de la catedrala din oraş. Printre ei s-a aflat şi primarul George Scripcaru. „În noaptea de Înviere cred că trebuie să fim mai buni, mai înţelegători între noi toţi şi să parcurgem aceste clipe cu totul şi cu totul altfel decât cele legate de patimile politice şi alte neînţelegeri„, a declarat George Scripcaru.

Vezi şi: MESAJE DE PAŞTE 2014. Cele mai frumoase URĂRI DE PAŞTE

La Deva, Principesa Margareta şi Principele Radu au participat la slujba de Înviere de la Catedrala Sfântul Nicolae, alături de peste 1.000 de credincioşi. După slujbă, Principesa Margareta şi Princepele Radu au plecat spre Castelul Săvârşin, acolo unde vor petrece prima zi de Paşte.

Sfânta Lumină s-a aprins sâmbătă la Ierusalim şi a fost împărţită clericilor şi credincioşilor aflaţi în Biserica Învierii care adăposteşte Sfântul Mormânt. Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns în România, sâmbătă, în jurul orei 20.30.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşti la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 – 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc ce se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an.

CITEŞTE ŞI: Obiceiuri şi tradiţii de Paşte la români