Ia o lingură de inox şi freac-o de buricele degetelor. Pare ciudat, dar rezultatul e genial

Vă place să gătiți cu usturoi datorită aromei, dar și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Însă vă deranjează că mirosul său puternic de pe mâini nu mai poate fi îndepărtat ușor.

17 nov. 2017, 21:37
Ia o lingură de inox şi freac-o de buricele degetelor. Pare ciudat, dar rezultatul e genial

Cu toții am rămas cu mirosul de usturoi pe mâini după ce am pregătit masa. Există câteva trucuri pe care e bine să le cunoști pentru a elimina mirosul: suc de lămâie sau oțet, frecarea mâinilor cu sare sau chiar utilizarea de pastă de dinți.

Însă, aceste trucuri nu funcționează în profunzime, ele doar maschează mirosul de usturoi. Dar ce funcționează totuși cu adevărat? Răspunsul este oțelul inoxidabil, scrie teotrandafir.com.

Oțelul inoxidabil, dintre toate lucrurile, s-a demonstrat că îndepărtează mirosul de usturoi.

Unii producători au creat chiar și bare din oțel inoxidabil în formă de săpun pentru îndepărtarea mirosurilor de usturoi de pe mâini. Însă nu e nevoie să vă achiziționați un astfel de instrument.

Dacă vreți să scăpați de mirosul de usturoi puteți să frecați mâinile de chiuvetă, de robinet sau să luați o lingură și sa o frecați de buricele degetelor.

Nu este surprinzător că totul are legătură cu chimia usturoiului și a oțelului inoxidabil. Usturoiul conține molecule cu sulf. La tăierea usturoiului, moleculele sunt transferate pe piele. Spălarea mâinilor cu apă mărește mirosul, deoarece apa determină transformarea sulfului în acid sulfuric. Când atingi oțelul inoxidabil, moleculele din oțel se leagă cu moleculele de sulf din mâinile tale, transferând moleculele (împreună cu mirosul) spre metal și plecând de pe mâini.

Oțelul inoxidabil poate, de asemenea, ajuta la îndepărtarea mirosurilor de ceapă sau de pește de pe mâini.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă pui mujdei de usturoi în cadă când faci baie. Metodă buna şi pentru femei, şi pentru bărbaţi