Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit REŢETA DE DROB DE MIEL a bunicii sale

Pentru masa de Paști, Chef Cătălin Scărlătescu se scutură de nervii provocați de concurenții "Hell's Kitchen–Iadul bucătarilor" și, cuprins de spiritul sărbătorii, dezvăluie o rețeta de drob a bunicii sale.

09 apr. 2015, 13:15
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit REŢETA DE DROB DE MIEL a bunicii sale

„În Joia Mare, bunica obișnuia să vopsească ouale. Nu știu când avea timp pentru toate treburile gospodărești, dar mereu masa ei era încarcata de bunătăti. Tot în perioada asta, ne răsfăta și cu celebra prajitură cu bulion, facută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am moștenit multe rețete de suflet, ea era cea care nu știa cu ce bunătăți să mă încânte. Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blandă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilarie și că mancarea este, în esență, amintire. De la ea am moștenit și rețeta de drob pe care o pregătesc în fiecare an de Paște”, a spus Cătălin Scărlătescu, potrivit libertatea.ro.

Citeşte şi IADUL BUCĂTARILOR: Raul a fost eliminat

Se folosesc următoarele ingrediente:

– organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inimă
– carne de miel 250 g
– 400 g ceapă și usturoi verde
– 400 g mărar și pătrunjel verde
– ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)
– sare, piper
– ulei de floarea soarelui
– prapur

Citeşte şi STUFAT DE MIEL cu trucuri de la Masterchefi

 

„Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25 % din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Toate se amestecă bine. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kg de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături”, a explicat Cătălin Scărlătescu.