Iarna grea face ravagii în Moldova, Ucraina şi Bulgaria. Doi oameni morţi la Odessa din cauza gerului VIDEO

Iarna face ravagii şi în Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria. 34 de localităţi din sudul Republicii Moldova sunt blocate de nămeţi, iar 65 de şcoli de peste Prut au fost închise din cauza ninsorii şi gerului năprasnic. În acelaşi timp, autorităţile au decis să anuleze cursele către România, Bulgaria şi Ucraina. De altfel, în oraşul ucrainean Odessa, s-au înregistrat şi doi morţi, victime ale frigului.

RomaniaTV.net
19 ian. 2016, 07:46
Iarna grea face ravagii în Moldova, Ucraina şi Bulgaria. Doi oameni morţi la Odessa din cauza gerului VIDEO

Republica Moldova a fost sub cod portocaliu de ninsori şi luni, iar cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în sudul ţării. Din cauza viscolului, dar și a drumurilor blocate, 65 de școli au fost închise, iar peste două mii de elevi nu au mers la ore. În acelaşi timp, două puncte de trecere cu Ucraina au fost închise, aşa că cei care au vrut să treacă frontiera au făcut cale întoarsă.

O femeie din sud-vestul Moldovei a chemat ambulanţa, însă maşina a rămas blocată în nămeţi. Ca să preîntâmpine eventuale tragedii, premierul interimar moldovean a cerut ca toate gravidele gata să nască să fie internate în spital, iar în localităţile unde nu există personal medical să fie detaşaţi doctori.

În Ucraina, la Odessa, mercurul din termometre a scăzut până la -7 grade Celsius, după ce a nins continuu aproape trei zile. Militarii care au intervenit pentru a ţine piept iadului alb au găsit două persoane moarte în zăpadă.
Una dintre ele era o pensionară care s-a aventurat în plin viscol şi a fost găsită fără suflare în câmp.

La sud de Dunăre, în Bulgaria, au fost închise aproape 550 de şcoli, iar majoritatea vor rămâne cu lacăt pe uşă şi astăzi. Mii de locuinţe din Bulgaria sunt în continuare fără electricitate, iar în mai multe oraşe a fost decretată stare de urgenţă. Este pentru a treia zi de ninsoare şi ploi torenţiale în Bulgaria.

Nici Turcia nu este ocolită de ninsori. Din cauza condiţiilor meteo extreme, la Istanbul au fost anulate peste 450 de curse aeriene interne şi internaţionale, iar marţi vor fi anulate alte aproape 250. De asemenea, feriboturile nu au circulat, iar autorităţile au decis să închidă mai multe şcoli.