Iarnă grea în Marea Britanie. A nins cu fulgere şi tunete. Traficul a fost dat peste cap GALERIE FOTO VIDEO

Iarna a revenit în forţă în multe regiuni ale Angliei, unde traficul rutier şi cel aerian au fost serios afectate. În plus, temperaturile au scăzut dramatic. În unele regiuni s-au produs fenomene ciudate, cum au fost ninsori şi viscole însoţite de fulgere şi tunete.

29 ian. 2015, 13:52

Regiunile din Nordul ţării sunt cele mai afectate din cauza masivelor căderi de zăpadă. Numai sud-vestul Angliei pare să fi scăpat, cel puţin deocamdată, de furia iernii.

Potrivit serviciului de Meteorologie, s-a anunţat Cod GALBEN de ninsori şi îngheţ în majoritatea regiunilor din ţară.

Ninsorile şi frigul au favorizat depunearea unui strat de zăpadă, cel mai gros fiind de 23 cm, în Scoţia şi Irlanda de Nord, la Tulloch Bridge, iar cel mai mic, de 3 cm, în Yorkshire.

Ninsoare cu FULGERE şi TUNETE

Un fenomen rar s-a petrecut, joi, în Marea Britanie, unde în unele regiuni ninsoarea a fost însoţită de fulgere şi tunete, ca ploaia. „Avem şi ninsori însoţite de fulgere, în zona de nord a oraşului Manchester – sunt furtuni normale, doar că este ninsoare în loc de ploaie”, a explicat un specialist meteorolog, potrivit Daily Mail. 

„Se înregistrează ninsori în zone din nordul şi vestul ţării, inclusiv fenomene de viscol şi furtuni”, a declarat Simon Partridge, un reprezentant al Serviciului meteorologic, scrie Sky News.

Citeşte şi Meteorologii avertizează: Urmează o FURTUNĂ DE ZĂPADĂ istorică

Mai multe şcoli au fost închise. Mulţi oameni nici nu au încercat să îşi ia folosească maşinile joi, iar această situaţie este valabilă în mai multe zone din nordul Angliei.

Traficul aerian a fost serios perturbat. Pe aeroportul din Manchester, avioanele au rămas la sol din cauza ninsorilor abundente. Sosirile şi plecările au fost suspendate temporar, iar alte zboruri au fost redirecţionate din cauza ninsorilor abundente. Măsura a fost luată doar câteva ore, pentru a curăţa zăpada de pe pistă.