Iarnă grea pentru animalele de la zoo Braşov: Se încălzesc la calorifere, în lipsa unor noi adăposturi VIDEO

Iarnă grea pentru animalele de la Grădina Zoologică din Braşov. Îngrijitorii le-au adus calorifere, le-au pus un strat de paie mai gros şi le-au suplimentat hrana. Asta pentru că lucrările de construcţie a noilor adăposturi nu au fost încă finalizate.

14 dec. 2013, 12:20
Iarnă grea pentru animalele de la zoo Braşov: Se încălzesc la calorifere, în lipsa unor noi adăposturi VIDEO

Speciile obişnuite cu căldura se încălzesc cu ajutorul caloriferelor sau a teracotelor. Pentru aceste animale este necesară o temperatură de cel puţin 20 de grade Celsius, potrivit România TV.

Îngrijitorii se străduiesc să le asigure animalelor condiţii optime pentru a trece de iarnă. Le-au suplimentat hrana, le-au adus calorifere, iar stratul de paie este mai gros.

„Noi ne străduim să asigurăm o temperatură cât se poate de optimă pentru animale, mă refer la şerpi, 28-20 de grade, mă refer la păsări 15-20 de grade şi la babuini chiar undeva la 18 grade”, a declarat tehnicianul veterinar Moise Valeriu.

Lucrările la noile adăposturi au început în 2010, dar nu sunt gata nici acum din cauză că banii nu au fost alocaţi la timp. Astfel, grădina zoologică din Braşov îşi va deschide porţile abia in primăvara anului următor.