Iată care sunt cele mai bune ceaiuri de băut toamna

Un obicei extrem de sănătos, băutul ceaiului aduce multiple beneficii asupra sănătății tale. Îți oferă un moment de relaxare pe care îl poți savura alături de cei dragi, o pauză de la muncă, modalitatea ideală de a te detașa de serviciu și a te duce acasă liniștit să te bucuri de familie și o sursă bună de vitamine și antioxidanți.

19 sept. 2017, 06:30
Iată care sunt cele mai bune ceaiuri de băut toamna

Cu sau fără ploi, ceaiul este un ritual ce are grijă atât de sănătatea ta cât și de condiția fizică și psihică.
Ceaiul, între răsfăț și nevoie

Fie că îl bei simplu, cu lămâie sau cu miere, dacă știi să faci combinațiile corecte de plante te vei alege cu un adevărat elixir al sănătății.

Nemaiavând nevoie de nici un fel de prezentare, ceaiul verde este cel mai bun antidot împotriva unei serii complete de afecțiuni de la cancer până la problemele mintale.

Astfel, mineralele și vitaminele pe care le conține ajută ficatul și stomacul să funcționeze corespunzător, având grijă în același timp și de silueta ta.

Răsfăț pentru creier

În cazul în care deja te confrunți cu primele semne ale răcelii de toamnă precum tusea sau răgușeala, îndreaptă-ți atenția către ceaiul din rădăcină de lemn dulce pe care să îl combini cu scorțișoară și coajă de portocală.
O seară liniștită și un somn excelent îți va fi oferit de o combinație inedită dintre florile de mușețel, de tei, petale de trandafir și câteva fire de lavandă. După ce ai preparat acest ceai, fă o baie relaxantă cu multă spumă și savurează-l, vei observa cum simțurile tale se vor răsfăța și mintea ta se va liniști. Poți să îi adaugi un strop de lapte sau o linguriță de miere după ce s-a mai răcit un pic.

Ceaiul, pansament pentru intestine

Unul dintre cele mai bune remedii pentru indigestie, greață și balonare, ceaiul de mentă îl poți combina cu flori de trandafir și gălbenele și astfel vei obține un adevărat elixir pentru sănătatea ta.

Combină ceaiul de mentă cu pudră de măceșe, ghimbir și echinaceea, poți să adaugi eventual și niște fructe uscate precum goji sau flori de soc și vei obține cel mai bun remediu împotriva gripei.

Poți opta de asemenea pentru ceaiul rece, alege să îți prepari dimineața o cantitate mai mare de ceai până la un litru din ceai verde sau măceșe în care eventual să adaugi esență organică de portocală sau lămâie și apoi să îl consumi pe parcursul zilei.

Ceaiul bogat în antioxidanți și fibre

Și aici bineînțeles ne referim la ceaiul din frunze de matcha pe care îl poți combina cu ceai verde, astfel obții o licoare plină de nutrimenți favorabili sănătății tale. Pudra din frunze de Matcha se poate folosi fie în ceai fie să o încorporezi în rețetele culinare ori cele de înfrumusețare.

Află ce este ceaiul Matcha și care sunt beneficiile salepe clicksanatate.ro.