Uitaţi de migrene! Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu faci amor în mod regulat

Niciunul dintre parteneri nu trebuie să se simtă obligat să facă amor, e un lucru care trebuie să vină de la sine. Dacă simţiţi că v-a trecut cheful, încercaţi să reluaţi legătura voastră la nivel emoţional. Iată 6 lucruri care se întâmplă cu corpul vostru atunci când nu mai faceţi amor ca înainte: 

21 aug. 2018, 16:38
Uitaţi de migrene! Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu faci amor în mod regulat

1. Apare anxietatea

Când faci amor, creierul tău eliberează endorfină şi oxitocină. Aceste substanţe chimice îţi dau o stare de fericire. Cu siguranţă ai observat că atunci când treci la fapte cu partenerul tău te simţi mai relaxată şi mai bucuroasă.

E o metodă naturală care combate eficient stresul. Conform cercetătorilor, persoanele care au încetat să facă amor în mod regulat au reuşit să facă faţă cu dificultate situaţiilor stresante. 

2. Cancerul de prostată

Acest lucru apare numai la bărbaţi. Bărbaţii care fac amor frecvent sunt protejaţi împotriva cancerului de prostată.

Conform unui studiu de specialitate, riscul de a face cancer de prostată e redus cu 20% în cazul bărbaţilor cu o viaţă amoroasă activă. La fiecare ejaculare, substanţele dăunătoare sunt eliminate din prostată. 

3. Rişti să te îmbolnăveşti mai uşor

Dacă nu mai faci amor, e foarte posibil să fii mai expus la bacterii. Corpul tău nu mai are parte nici de protecţia oferită sistemului imunitar în urma actului de amor.

Un studiu desfăşurat de specialişti arată că persoanele care făceau amor cel puţin de două ori pe săptămână aveau un sistem imunitar mai puternic în urma creşterii nivelului de Imunoglobulină A cu cel puţin 30%. Imunoglobulina este principala metodă de apărare a organismului împotriva viruşilor. 

4. Reduci riscul apariţiei unei infecţii a tractului urinar

Aceasta este o veste bună pentru femei, fiindcă peste 80% dintre infecţiile tractului urinar apar la 24 de ore după terminarea actului respectiv.

În timp ce fac amor, bacteriile din vaginul unei femei pot fi împinse spre uretră unde e posibil să apară o infecţie.

Dacă eşti femeie şi decizi să nu mai faci amor, reduci considerabil riscul unor drumuri dureroase până la baie. 

5. Apare sentimentul de nesiguranţă cu privire la relaţia cu partenerul

Poţi avea probleme serioase de cuplu dacă nu mai faci amor în mod regulat şi ai o relaţie stabilă. Unul dintre parteneri va suferi de teama că celălalt va căuta o altă persoană care să-i satisfacă nevoile.

Conform sfatului psihologilor, există alte moduri prin care pot fi fericite cuplurile care nu fac amor destul de des. Faceţi-vă complimente unul altuia, ţineţi-vă de mână şi faceţi-vă cadouri reciproc. Toate acestea te vor ajuta să ai o conexiune emoţională mai puternică cu partenerul tău. 

6. Creşte riscul apariţiei disfuncţiei erectile

Cercetările arată că bărbaţii care nu mai fac amor în mod regulat se supun unui risc de două ori mai ridicat de a suferi de disfuncţie erectilă decât bărbaţii care fac amor în mod frecvent cu partenerele lor.

Conform unor studii, penisul este un muşchi care trebuie întreţinut şi folosit la fel ca oricare alt muşchi al corpului.