Iată cum scapi de frica de avion

Statisticile arată că sunt oameni cărora le este frică să călătorească cu avionul. Dacă unii se tem să urce în el, dar teama se mai risipește cu cât urcă în altitudine, alții sunt de-a dreptul terifiați întregul drum.

RomaniaTV.net
18 iul. 2016, 12:38
Iată cum scapi de frica de avion

Ce mai bună modalitate de a scăpa de această frică și de a te bucura de cel mai sigur mijloc de transport este să-ți înfrunți temerile.

Doctorul George Fieldman, care este specializat in psihoterapie cognitiv – comportamentală, are câteva idei despre cum să scapi de această frică, mai des întâlnită decât crezi.

Specialistul avertizează că administrarea medicamentelor și/sau a alcoolului ca forma de „tratament” pentru teama de zbor este mai mult decât periculoasă. În plus, spune George Fieldman, acestea nu fac decât să perpetueze problema, iar următorul zbor va fi cel puțin la fel de înfricoșător. Tu doar ai ascuns problema, nu ai înfruntat-o.

Tehnici de calmare, pentru o călătorie mai plăcută

Hipnoterapeutul Jennie Francis recomandă câteva soluții menite să-ți îmbunătățească drumul. Încă de la urcarea în avion, trebuie să te concentrezi asupra respirației.Pentru început, respiră timp de patru secunde, apoi ține încă patru secunde respirația și, în final, expiră încet, calm. Vei simți cum începi să te calmezi treptat. Repetă acest exercițiu.

Citeşte şi  Ce BOLI poţi să iei în timpul unui zbor cu avionul

Gândește-te la cuvântul „terminal” numai în manieră pozitivă

Jennie spune că parte din teama de zbor se datorează denumirilor dintr-un aeroport, cum sunt „terminal”, „destinație finală” și „poarta de îmbarcare”.Toate sună un pic înfricoșător, dar această senzație poate dispărea dacă te folosești de mici glumițe ca să le mai „tai” din puteri.

Împacă-te cu turbulențele. Sunt parte din zbor

Specialiștii recomandă ca atunci când plănuiești să călătorești cu avionul, să-ți asumi și adrenalina. Începe să te împaci cu emoțiile puternice, indiferent că este vorba despre unele pozitive sau despre unele negative. Dacă zborul este presărat cu turbulențe, fă un efort și repetă-ți în gând că turbulențele sunt benefice, pentru că îți vor stimula pofta de aventură.

Înfruntă teama de zbor

George Fieldman spune că singurul mod sigur să scapi de frica de avion este s-o înfrunți. Nivelul fricii se va reduce pe măsură ce zbori mai mult.Bonus argument!

Avionul este un mijloc de transport sigur. Nu o spunem noi, ci psihoterapeutul George Fieldman, care știe, din statistici, că dacă ai zbura cu avionul în fiecare zi, ghinionul să ți se întâmple ceva tragic s-ar întâmpla în aproximativ 26.000 de ani.

Iată cum să previi răul de avion