Iată de ce este bine să-ţi duci copilul la mare

Vara si-a intrat pe deplin in drepturi si te gandesti tot mai mult la vacanta, nu-i asa? Si desi varianta de a merge la piscina cu copilul este una, aparent, mai simpla (da, stiu, piscina este mai aproape de casa si toata "aventura" este mai accesibila pentru buzunarul tau), cu toate acestea, iti recomand sa optezi pentru apa marii. Iata de ce este bine sa-ti duci copilul la mare.

RomaniaTV.net
18 iul. 2018, 08:17
Iată de ce este bine să-ţi duci copilul la mare

Principalele beneficii ale apei marine pentru copil:

Calirea organismului. In zadar cauti tot felul de suplimente naturiste pentru intarirea imunitatii copilului tau, daca „sari” peste un element foarte important, si anume, calirea organismului. Si o idee excelenta este sa incepi cu apa marii! Oricat de calda ar fi marea, tot are o temperatura mai mica decat temperatura corpului.

Recomandare: temperatura minima a apei trebuie sa fie de 22° C, in cazul unui copil de 2-3 ani- 24° C, iar in cazul uni bebelus de sub un an – 26° C. O baita nu ar trebui sa depaseasca 2-3 minute in prima zi, cu un interval de 30 minute intre reprizele de mare. In cazul unui toddler, o sedinta de „balaceala” poate dura pana in 10 minute, respectandu-se, si aici, un interval de 30 minute intre reprizele de mare.

Mai putine raceli. Aerul de mare, curat, saturat cu particule de sare marina si fitoncide din alge, bogat in ioni negativi, este un adevarat „colac de salvare” pentru copiii mici, care locuiesc in orase aglomerate, pline de aer poluat si mai ales, pentru cei care sufera dese ori de raceli si de viroze.

„Gimnastica” in apa. Se imbunatateste circulatia sangelui si se dezvolta mobilitatea bebelusului (incurajati-l sa dea din manute si picioruse, sa se balaceasca, sa se bucure de apa). De asemenea, se tonifica musculatura in cazul copiilor mai mari (poate invata deja sa inoate, sa alerge prin apa, sa se joace cu mingea prin apa etc).

Protejarea si sustinerea sistemului nervos vegetativ. Cine nu stie oare ce efecte de relaxare are marea asupra omului? Privesti marea, asculti valurile si brusc totul pare mai frumos, mai placut, mai calm. Lasa-ti copilul sa se bucure de sunetul marii. S-ar putea ca acesta sa-i aduca aminte chiar de perioada intrauterina.

Apa marii vindeca! La propriu! Despre proprietatile medicinale ale marii s-au facut studii intregii. Apa marina este bogata in minerale (ioni de sodiu, clor, magneziu, potasiu, brom si iod patrund in organism, imbunatatind activitatea tuturor sistemelor organismului). Se activeaza metabolismul, apa marii are numeroase beneficii pentru cei care sufera de afectiuni respiratorii, afectiuni ale sistemului circulator, digestiv, dar si pentru cei care au boli de piele.

Citeste continuarea pe superbebe.ro.