Iată de ce este important să găteşti împreună cu copilul

Gatitul impreuna cu copilul nu este doar “o alta activitate” , ci una chiar importanta, in urma careia micutul poate invata foarte multe. Iata care sunt cele 4 lucruri pe care le va invata puiul tau in timp ce gatiti impreuna in bucatarie.

09 nov. 2018, 04:31
Iată de ce este important să găteşti împreună cu copilul

Ce invata un copil atunci cand gateste alaturi de tine?

Instructiunile sunt importante: trebuie sa le respectam
Am gatit de mai multe ori impreuna cu copilul. Am avut parte de experiente frumoase, desi s-a intamplat ca in unele cazuri sa nu ne iasa chiar asa cum ne doream, pentru ca…nu am urmat ca la carte instructiunile sau pasii retetei respective.

Ce invata copilul? Ca atunci cand gatesti este bine sa urmezi instructiunile, „daca vrei sa fii fericit la final, dar si sa mananci ceea ce ai gatit!”.

Matematica: Cifrele conteaza

Atunci cand scrie in reteta ca avem nevoie de 3 linguri, inseamna ca exact 3 linguri si trebuie sa punem in bolul „unde se petrece magia”. Sau daca trebuie sa punem 2 pahare de faina, nu punem 2 pahare si inca ceva, pentru ca s-ar putea sa fie la final un „ooops, nu a iesit magia”.

Si uite asa a invatat copilul sa numere! La inceput, numara cu mine. Acum, cand a crescut si el mare (are 4 ani), am incredere ca va pune in bol exact cantitatea indicata in reteta.

Citeşte continuarea pe superbebe.ro.