Iată destinaţiile ideale pentru minivacanţa de 1 Decembrie

Iarna debutează în acest an cu două zile libere: 30 noiembrie și 1 Decembrie. Având în vedere că acestea pică în zilele de luni, respectiv marți, ai prilejul de a îți lua o minivacanță pentru a-ți încărca bateriile pentru luna agitată ce urmează.

RomaniaTV.net
16 nov. 2015, 14:23
Iată destinaţiile ideale pentru minivacanţa de 1 Decembrie

Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” merită să fie vizitată în orice perioadă a anului, însă slujba din ziua de 30 noiembrie este de-a dreptul impresionantă.

Prima biserică creștină din țara noastră se află la ieșirea din localitatea cu specific pescăresc Ion Corvin, la marginea pădurii ce se află la baza unui mic munte în care este săpată peștera. Aceasta a fost descoperită în anul 1918 de un avocat ce nu mai scăpa de visele premonitorii, care i-au condus pașii către Peștera Sfântului Andrei, aflată atunci într-o stare avansată de degradare. Treptat, peștera a fost populată de călugări care și-au făcut chilii și au ridicat o biserică separat de peșteră.

Peștera a fost rapid asociată cu cea din balada Peșterii Sfântului Andrei, de aici popularitatea sa crescută. În apropierea bisericii este și Izvorul Sfântului Andrei care, potrivit legendei, a apărut atunci când Sfântul Apostol a lovit stânca cu toiagul. Miile de turiști care vin aici susțin că peștera are puteri vindecătoare, la fel ca și apa din Izvorul Sfântului Andrei.

Citeşte şi  The Telegraph: România, cea mai tare destinaţie turistică

Dacă vrei să îți petreci ultimul weekend de toamnă, dar și prima zi de iarnă aici, te poți caza la Pensiunea Casa Emy din localitatea Ion Corvin. O cameră dublă se poate închiria aici la tariful de 100 de lei.

Capitala Unirii, Alba Iulia este, încă din 1918, locul în care se sărbătorește cel mai bine Unirea Transilvaniei cu România. Parada militară, defilarea precum și spectacolele deosebite ce se desfășoară pe 1 Decembrie în cadrul Cetății Alba Carolina fac din orașul Alba Iulia o destinație ideală pentru un 1 decembrie petrecut ca la carte.

În ceea ce privește cazarea, îți recomand să alegi o unitate amplasată central, pentru a ajunge cu ușurință, fără mașină, în zona Cetății, unde vor avea loc cele mai importante evenimente. Având în vedere că va fi o perioadă aglomerată, nu e recomandat să petreci zeci de minute căutând un loc de parcare, în loc să te bucuri de atmosfera deosebită.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.