Icoana Maicii Domnului „Iordaniţa”, adusă de la Ierusalim, pentru prima dată, în Bucureşti. La ce biserică te poţi ruga la ea FOTO

Icoana Maicii Domnului, numita "Iordanita", salvata din biserica schitului romanesc de la Iordan, a fost adusa la Bucuresti de la Ierusalim pentru prima data.

02 mart. 2017, 14:52
Icoana Maicii Domnului „Iordaniţa”, adusă de la Ierusalim, pentru prima dată, în Bucureşti. La ce biserică te poţi ruga la ea FOTO

Icoana se afla la Biserica Icoanei din Capitala, pana pe 6 martie, credinciosii putand sa vina sa se inchine la ea in aceasta perioada, scrie stirilekanald.ro.

Citeşte şi Când să îţi faci nunta în 2017? Zilele INTERZISE de Biserica Ortodoxă

In urmatoarele zile, mai multe evenimente religioase vor avea loc la Biserica Icoanei. Astfel, sambata, de la ora 18.00 va avea loc procesiunea Lumina Ortodoxiei, in jurul Parcului Icoanei din apropiere. In timpul procesiunii, peste 100 de preoti si mii de credinciosi vor purta lumanari aprinse si vor canta imnuri bisericesti. Duminica, dupa Sfanta Liturghie, de la ora 13.00, va avea loc procesiunea Icoana – fereastra spre Dumnezeu in jurul Parcului Gradina Icoanei, la care vor participa peste 100 de preoti si mii de credinciosi. Procesiunea se va incheia cu sfintirea icoanelor purtate de credinciosi.

Icoana numita „Iordanita” se pastreaza in cladirea Reprezentantei Patriarhiei Romane din Ierusalim , dupa ce s-a aflat timp de peste 30 de ani in biserica Schitului Romanesc de pe malul Raului Iordan, ridicat de Patriarhia Romana in anul 1935 in regiunea Qasr al – Yahud , la locul istoric al Botezului Domnului Iisus Hristos. In fata acestei icoane s-a rugat Sfantul Ioan Iacob. Se spune despre icoana ca a savarsit multe minuni si a ascultat rugaciunile multor pelerini romani si pusnici de pe Valea Iordanului. 

Citeşte şi Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Tradiţii şi superstiţii: Ce se întâmplă dacă e soare şi senin

In anii 1967-1970 din cauza razboiului din zona, biserica romaneasca a fost bombardata, turla centrala a cazut, iar peretii au fost gauriti de bombe. Calugarii au plecat, salvand si cateva obiecte sfinte, printre care si aceasta icoana.