Idei de călătorie. Top 4 destinaţii europene pentru shopping

Turiștii revin de multe ori din concedii și vacanțe mai încărcați decât au plecat. O călătorie înseamnă și amintiri, concretizate în fotografii, momente înscrise în memorie, dar și lucruri cumpărate în timpul lungilor plimbări. Site-ul 20minutes.fr recomandă patru orașe europene pentru shopping.

02 oct. 2015, 11:31
Idei de călătorie. Top 4 destinaţii europene pentru shopping

Primul este orașul spaniol Barcelona. Cu magazine de lux, outlet-uri și mari centre comerciale, Barcelona este locul visat de turiștii amatori de shopping.

Unul din avantajele Spaniei este că prețurile sunt adesea mai atractive decât în alte țări occidentale. Unele străzi sunt adevărate artere rezervate magazinelor, fiecare stil având propriul cartier în Barcelona.

De exemplu, cine caută firme mari de confecții trebuie să meargă pe bulevardul Portal del Angel.

Aproape de Passeig del Born, micile buticuri și magazinele tradiționale fac deliciul turiștilor, iar cartierul Gracia este pe placul fanilor produselor vintage și second hand.

Citeşte şi Buget mediu de 250-300 de euro, alocat de români pentru o vacanţă de tip city break

Orașul turc Istanbul este al doilea recomandat de 20minutes.fr. Locuitorii săi s-au obișnuit de câțiva ani să își facă cumpărăturile în mari centre comerciale care au umplut atât partea europeană a orașului, cât și pe cea asiatică.

Obiectivul care nu trebuie ratat în Noua Romă este însă Marele Bazar, imensă piață care încântă mereu turiștii cu produse locale, mirodenii de tot felul (specialitatea Pieții Egiptene a orașului), specialități culinare.

Cei care preferă luxul găsesc ce își doresc în centrul Istinye Park, cel mai strălucitor din Istanbul, în care se află magazine cu mărci renumite, dar și o mică piață extrem de pitorească.

Citeşte şi Topul destinaţiilor europene de city break-uri. Ce loc ocupă România

A treia destinație europeană de shopping reținută de 20minutes.fr este Pisa, micul oraș toscan, celebru pentru turnul său înclinat. Turiștii găsesc să cumpere amintiri din Pisa în Piazza del Duomo, însă adevărații fani ai shopping-ului se duc direct pe strada Borgo Stretto, arteră comercială pe care stau alături magazine de firmă și rețele de magazine de confecții.

În centrul orașului, Pica’Srl este o destinație obligatorie pentru amatorii de încălțăminte de lux, iar la Pasquinuccio Pasquinucci se găsesc obiecte deosebite din ceramică.

Al patrulea și ultimul oraș recomandat de site-ul menționat este Lisabona, capitala Portugaliei fiind una din reperele europene pentru dependenții de cumpărături.

Ei găsesc sute de magazine, de la cele mai tradiționale la cele mai sofisticate. Locuitorii Lisabonei merg să își facă cumpărăturile în cartierul Baixa, unde buticurile avangardiste stau firesc alături de altele mai pitorești.

La Casa das Velas do Loreto este o adevărată instituție a capitalei, magazinul vânzând lumânări parfumate din 1789. La câteva străzi distanță se află magazinul de mănuși Luvaria Ulisses, care vinde astfel de articole de la începutul secolului al XX-lea.

Însă în Lisabona există și magazine mai apropiate de conceptul „store”.

La A Vida Portuguesa, de exemplu, turiștii pot crede că se află într-un spațiu comercial vechi, în care găsesc cutii de conserve, săpunuri și chiar rechizite școlare.