Idei GENIALE de amenajare a spaţiului de la picioarele patului din dormitor. Îţi transformă camera într-una de LUX FOTO

Cata lume se gandeste la zona de la picioarele patului atunci cand se implica in amenajarea dormitorului? Foarte puţină, în afară de amenajările interioare la care se apelează la un arhitect de interior. În articolul de mai jos aveţi câteva idei geniale de amenjare, gratis. 

27 feb. 2016, 09:03

Cu ideile de mai jos, fără ajutorul unui expert în interioare, oricine îşi poate amenaja dormitorul, respectiv locul de la picioarele patului, aşa cum prevăd actualele tendinţe în amenajări. Dormitorul, acum, nu mai este acea încăpere simplă în care trebuie doar un pat şi un dulap. 

Citeşte şi Amenajări interioare: Trucuri pentru un spaţiu de locuit mic

Atunci cand camera este mult prea mica – se intampla ca pana si piesele de mobilier amintite sa incapa cu greu in dormitor. Dar cand camera este suficient de incapatoare putem sa o facem ceva mai interesanta, cautand o solutie de decorare a spatiului de la picioarele patului, scrie casadex.ro

1. Băncuţa tapiţată sau din lemn

Inainte de toate, hai sa vedem de ce si-ar dori cineva sa aseze o piesa de mobilier la picioarele patului din dormitor. Cred ca principalul motiv ar fi obtinerea unui extra spatiu de depozitare. Uite, mie, de pilda, mi-ar fi foarte utila o bancuta pe care sa pot pune cuvertura pe care o iau de pe pat in fiecare seara, inainte de culcare. Si cred ca as folosi-o si pentru hainele de zi.

Prin urmare, prima solutie de amenajare a acelui spatiu este bancuta. Aceasta poate fi din lemn, simpla sau tapitata. Mie imi plac modelele tapitate, prevazute cu lazi de depozitare sub sezut in care pot fi ascunse diverse chestii, de la prosoape sau seturi de lenjerii de pat si pana la haine, incaltari sau alte obiecte de uz personal. Ideea este ca aceasta bancuta sa fie asortata decorului si adaptata dimensiunilor spatiului.

2. Masute sau console decorative

O alta idee interesanta, utila daca iti place sa-ti infrumusetezi casa cu flori proaspete, mici decoratiuni sau fotografii de familie inramate, este asezarea unei masute la picioarele patului din dormitor. Desigur ca masuta trebuie sa aiba un design delicat, sa nu fie mult prea inalta in raport cu patul, mai ales daca iti place sa privesti televizorul inainte de culcare, iar acesta se afla pe peretele opus patului.

Alege o masuta sau o consola ingusta, in ton cu celelalte piese de mobilier ale dormitorului, asaz-o la picioarele patului, iar apoi orneaz-o cu amintiri dragi si lucruri pe care stii sigur ca ti-ar placea sa le vezi in fata ochilor in fiecare seara, inainte de culcare si in fiecare dimineata, imediat ce deschizi ochii. In cazul in care dormitorul tau nu este dotat si cu un televizor, poti lua in calcul folosirea acelei masute in calitate de birou, aceasta fiind suficient de lata in calitate de suport pentru laptop.

Citeşte şi Cum să îţi transformi balconul într-un colţ de RAI. Exemple care te vor lăsa mască GALERIE FOTO

3. Etajere pentru carti

Daca te numeri printre cei pasionati de lectura si care adora sa adoarma citind o carte, s-ar putea sa-ti placa ideea de a aseza la picioarele patului o etajera pentru carti. In acest fel vei putea avea aproape romanele preferate, pentru a le putea rasfoi de cate ori vei simti nevoia. Aceeasi etajera poate fi folosita si pentru organizarea si depozitarea revistelor sau pentru expunerea catorva mici decoratiuni. In camera copilului o astfel de etajera aezata la picioarele patului poate fi folosita pentru depozitarea jucariilor si jocurilor preferate.

4. O extra comoda cu sertare

Spuneam mai sus ca una dintre piesele de mobilier de baza in amenajarea dormitorului este comoda cu sertare. Aceasta este foarte practica pentru organizarea eficienta a curelelor, ciorapilor, pieselor de lenjerie intima, a prosoapelor si lenjeriilor de pat. Daca nu ai inca asa ceva in dormitorul tau sau cea pe care o ai este plina ochi, poti lua in calcul montarea unei comode in spatiul liber de la picioarele patului, asa cum poti vedea in unele dintre imaginile afisate mai jos.

5. O canapea – pentru dormitoare cu adevarat mari

Daca variantele de mai sus erau potrivite dormitoarelor mici si medii, aceasta din urma se preteaza doar in amenajarea dormitoarelor mari si foarte mari, deoarece presupune montarea in zona de la picioarele patului a unei canapele si, eventual, a unei masute de cafea. Aceasta idee va duce la amenajarea unei mici zone de conversatie in perimetrul dormitorului.

Iar daca te intrebi la ce ti-ar folosi asa ceva, ei bine, un astfel de spatiu poate fi folosit pentru a privi televizorul sau pentru a te putea relaxa citind o carte in timp ce savurezi un ceai fierbinte in intimitatea propriului dormitor.

Mai multe fotografii cu amenajări moderne aici.