Iezi şi capre negre, într-o pădure din Parcul Natural Bucegi VIDEO

Imagini frumoase cu iezi și capre negre au fost surprinse într-o pădure din Parcul Natural Bucegi, filmarea fiind realizată de Valentin Bălan în timpul monitorizării speciei.

08 aug. 2018, 09:00
Iezi şi capre negre, într-o pădure din Parcul Natural Bucegi VIDEO

Specialiștii Romsilva monitorizează și evaluează populația de capră neagră de pe raza parcului, un habitat favorabil speciei, estimându-se pe raza parcului o populație de aproximativ 500 de capre negre.

Țara noastră are una dintre cele mai dezvoltate populații de capră neagră din Europa, specialiștii în cinegetică estimând-o la peste 7.000 de exemplare.

Trăiesc în grupuri de până la 30 de capre negre, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Capra Neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Grație musculaturii foarte dezvoltate și a copitelor despicate, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Are o înălțime de până la 130 de centimetri și o greutate de până la 50 de kilograme, putând trăi până la 20 de ani.

Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.