Igor Dodon crede că unirea Republicii Moldova cu România ar însemna „lichidarea” statului român

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, a declarat că o unire cu România nu poate fi admisă, reiterând ideea declării în afara legii a cetăţenilor care susţin lichidarea statalităţii Republicii Moldova, relatează Agora.md.

RomaniaTV.net
03 sept. 2017, 17:04
Igor Dodon crede că unirea Republicii Moldova cu România ar însemna „lichidarea” statului român

Preşedintele moldovean a afirmat că România va suferi de ”indigestie”, dacă va încerca să ”înghită” Republica Moldova.

Dodon susţine că o eventuală unire ar declanşa un război civil în Republica Moldova, adăugând că ”indigestia” României ar însemna lichidarea statului român, din moment ce ” mai sunt alţii care nu sunt prea bucuroşi că fac parte din România”.

Scenariul unei uniri înseamnă un scenariu de război civil în Republica Moldova, prea mulţi nu-şi doresc asta. Printre altele, România niciodată nu va putea înghiţi Republica Moldova. Asta va duce la indigestie pentru ei, figurat vorbind. Va duce la lichidarea statului român, pentru că mai sunt alţii care nu sunt prea bucuroşi că fac parte din România. Nu trebuie să vă jucaţi cu focul în ceea ce priveşte unirea”, a afirmat Dodon.

”Noi ne-am pronunţat cu un proiect de lege, propunem acelaşi lucru care există în România – cei care se pronunţă deschis pentru lichidarea statului românesc sunt consideraţi în afara legii. Sunt interzişi, sunt arestaţi etc. Noi trebuie să facem acelaşi lucru”, a continuat Igor Dodon.

Preşedintele de la Chişinău s-a declarat îngrijorat de evenimentele ce vor avea loc în 2018, fiind de părere că evenimente dedicate aniversării a o sută de ani de la Marea Unire ar putea destabiliza Republica Moldova.