Igor Dodon îi va retrage cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu până la sfârşitul anului

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat, luni seară, că-i va retrage lui Traian Băsescu cetăţenia moldovenească până la sfârşitul anului, relatează Radio Chişinău.

27 dec. 2016, 07:18
Igor Dodon îi va retrage cetăţenia moldovenească lui Traian Băsescu până la sfârşitul anului

Noul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a spus că va anula decretul semnat de predecesorul său, Nicolae Timofti, prin care lui Traian Băsescu i-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova, până de Anul Nou.

Acest decret, care a fost semnat cu încălcarea legislației – toate avizele de la toate instituțiile au fost negative, decretul a fost emis cu încălcarea legislației – de aceea acest decret până la Anul Nou va fi anulat„, a declarat Igor Dodon.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: Îl dau în judecată pe Igor Dodon dacă pierd cetăţenia moldovenească

Pe data de 20 octombrie Curtea Constituțională de la Chișinău a respins sesizarea prin care liderul socialiștilor, Igor Dodon, a încercat să obțină anularea decretului președintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu. Drept urmare, pe 3 noiembrie, Traian Băsescu și soția sa, Maria, au depus jurământul de cetățeni ai Republicii Moldova la Ambasada de la București, iar pe 13 noiembrie au votat în cadrul alegerilor prezidențiale.

De cealaltă parte, Igor Dodon a declarat în timpul campaniei electorale că-i va retrage cetățenia moldovenească lui Băsescu și că intenționează să depună eforturi pentru a interzice toate mișcările care pledează pentru Unirea Republicii Moldova cu România.

CITEŞTE ŞI:  Noul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a decis schimbarea limbii oficiale a site-ului presedinţiei din română în moldovenească