13 persoane au murit în incendii produse în locuinţe, în ultimele şapte zile. Zeci de şoferi vitezomani au fost depistaţi de poliţişti

Patru sute şaptezeci şi cinci de incendii la locuinţe s-au produs în ultimele şapte zile, din cauza nerespectării regulilor privind utilizarea surselor de încălzire. De asemenea, douăzeci de conducători auto care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistaţi, într-o săptămână, de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române.

05 mart. 2018, 09:09
13 persoane au murit în incendii produse în locuinţe, în ultimele şapte zile. Zeci de şoferi vitezomani au fost depistaţi de poliţişti

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU),  în incendiile petrecute săptămâna trecută 13 persoane şi-au pierdut viaţa.

„Pentru a evita astfel de situaţii tragice, manifestaţi prudenţă sporită la utilizarea mijloacelor de încălzire, mai ales a celor cu lemne, nu utilizaţi improvizaţii la instalaţiile electrice şi curăţaţi periodic coşurile de fum”, avertizează IGSU.

În perioada 28 februarie – 4 martie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române care acţionează pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier pe autostrăzi au depistat 20 de conducători auto care circulau cu viteze excesive.

Astfel, pe autostrada A3, pe tronsonul Turda-Borş au fost depistaţi 19 conducători auto care au depăşit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 166 şi 197 km/h, iar un conducător auto a fost înregistrat de poliţişti circulând cu viteza de 185 km/h, pe Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 46.

Vitezele maxime au fost înregistrate pe autostrada A3, pe tronsonul Turda-Borş, respectiv un bărbat, de 34 de ani, din Zărneşti, judeţul Braşov şi un bărbat, de 31 de ani, din Târnăveni, judeţul Mureş, care circulau cu 197 km/h.

Totodată, tot pe A3 Turda-Borş, a fost depistat şi un tânăr, de 25 de ani, din localitatea Viişoara, judeţul Cluj, care deţinea permisul de conducere de mai puţin de 1 an şi a condus cu viteza de 166 km/h.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere, pentru 90 de zile.